logo

İRFAN DİNÇ ‘ÇOCUKLARI ÇOK ÖNEMSİYORUZ’

İRFAN DİNÇ ‘ÇOCUKLARI ÇOK ÖNEMSİYORUZ’

Hayata geçirdikleri projeleriyle dünya ile yarıştıklarını iddia eden Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, 80’in üzerinde proje çalışmasında olgunlaşanları Çankırılılarla paylaştıklarını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Çankırı’da 80’in üzerinde proje çalışmasının sürdüğünü, açıklanacak aşamaya gelen projeleri Çankırılılarla paylaştığını kaydeden Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, projelerin gerçekleşmesinde liderleri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın desteğinin önemli payı olduğunu kaydetti.

DÜNYADA OLANLARI GELİŞTİREREK ÇANKIRI’YA TAŞIYORUZ

Teknik ekibinin dünyayı gezdiğini, dünyada olanları geliştirerek Çankırı’ya taşıdıklarını kaydeden Belediye Başkanı İrfan Dinç, üzerinde çalıştıkları proje ile ilgili 7 – 8 ülkede araştırma yaptıklarını, bu çalışmaların sonucunda yeni projeler geliştirdiklerini vurguladı.

“Çocuklarımız bizim her şeyimiz” diye konuşan Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Recep Kenan aracılığı ile itvhaber.com’a verdiği röportajda, “Biz -güçlü, büyük Türkiye- diyoruz.  -Coğrafyasında, bölgesinde ve dünyada aktör ve lider ülke- diyoruz. Evet, bu çok büyük bir iddia… Bu iddianın altını doldurmak zorundayız. Bu iddianın altını nasıl doldururuz?” diye sorduklarını kaydetti.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Recep Kenan aracılığı ile itvhaber.com’a verdiği röportajda, Çankırı’da, özellikle çocuklara yönelik yaptıkları çalışmalar hakkında ve diğer projeler ile ilgili açıklamalar yaptı.

BU ÇOK BÜYÜK İDDİANIN ALTINI DOLDURMALIYIZ

Recep Kenan’ın itvhaber.com adına Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç ile yaptığı söyleşide şu ayrıntılar ter aldı:

“Bu çok büyük iddianın altını doldurmalıyız. Bu iddianın altı iyi yetişmiş bireylerle dolar. Nitelikli bireylerle olur. Lider toplum; hem geçmişini bilen, hem de geleceğe güvenle bakabilen ve geleceği dizayn edebilecek anlayışa ve birikime sahip bireyler yetiştirmekle olur.”

ÇOCUKLARI ÇOK ÖNEMSİYORUZ. ÇOCUK AKADEMİSİ BU ANLAYIŞLA DÜŞÜNÜLDÜ

“Bu nedenle çocukları çok önemsiyoruz. Biz çocuklarımızı bu anlayışla, bu mantaliteyle yetiştirirsek, bu ülkeyi lider ülke yaparız. Çankırı Belediyesi Çocuk Akademisi bu anlayışla düşünülmüş bir projedir. Çocuklarımıza burada biz, hem bireysel yeteneklerinin geliştirilmesiyle alakalı, geçmişini çok iyi bilen, atalarının kendisine bıraktığı mirasın bilincinde olan, aynı zamanda; bunu unutmadan, ülkeyi geleceğe taşıyabilecek bikrim, donanım ve hedef olan anlayışla yetiştiriyoruz. Çocuk akademimizde çocuklarımızı geleceğe hazırlıyoruz.”

HEDEFİMİZ; “MUTLU ÇOCUK” YETİŞTİRMEK

“Burada birinci hedefimiz; “mutlu çocuk” yetiştirmek. Çocukları mutlu etmezseniz, mutlu olacakları ortamları sağlayamazsanız, çocuğa bir şey veremezsiniz. Çankırı Belediyesi Çocuk Akademisi’nde, bireysel kabiliyetlerin geliştirilmesi, ufuk, vizyon ve hedef noktasında iyi yetişmeleri amaçlanıyor.”

ÇOCUK HER ŞEYİ OYNAYARAK ÖĞRENİYOR

“Her şey oyunla olur… Çocuk her şeyi oynayarak öğreniyor. O yüzden çocuklarımız çok mutlu. Sadece Türkiye’ye değil dünyaya da örnek çalışma olduğunu düşünüyoruz. Biz hem Türkiye’deki, hem de dünyadaki örneklerini inceledik. Şunu gördük; biz gerçekten çok ilerdeyiz… “

ÇANKIRI’DAKİ ÇOCUKLAR ÇOK ŞANSLI

“Çankırı’daki çocuklar çok şanslı. Çankırı’da bizim Çocuk Akademimizde; hem ülkemizin hem de dünyanın geleceğine damgasını vuracak, bir takım şeyleri değiştirecek, beklide tersine döndürecek, liderler yetişiyor.”  

ÇANKIRI’YI DÜNYAYA AÇACAK İKİ ÖNEMLİ PROJEMİZ VAR

“Çankırı’yı dünyaya açacak, dünyayı da Çankırı’ya çekecek iki önemli projemiz var. Birincisi; Tuz Mağarası ilke ilgili çalışma. İkincisi de; Çankırı’da 7 – 8 milyon yıllık fosillerin çıkartıldığı Çorak Yerler Kazısı ile alakalı. Çorak Yerler Kazısı alanının olduğu yere bir fosil müzesi ve jeopark düşünüyoruz. Bu Çorak Yerler Kazı alanı bilim adamlarının sürekli gündeminde olan bir yer. Biz o alanın öneminin fakında değiliz ama bilim adamları Çorak Yerler Kazısı alanının önemini çok iyi biliyorlar. Bu onların gündeminde… Biz sadece bilim adamlarının gündeminde olan Çorak Yerler Kazı Alanı’nı dünyanın gündemine taşımak istiyoruz. Bunun için bilim heyetini oluşturduk. “Nasıl bir çalışma yapacağız?” çalışmaları başladı. Yakında mimari ve tefriş çalışmalarını başlatarak, eş zamanlı yürütmek istiyoruz.”

ÇANKIRI’YA  VE ÜLKEMİZE JEOPARK VE FOSİL MÜZESİ  KAZANDIRMAK İSTİYORUZ

“Dünyada birkaç örneği var. Oraları proje ekibiyle beraber gezip, görüp; Çankırı’ya ve ülkemize dünyadaki örneklerinin de bir tık üstünde JEOPARK ve FOSİL MÜZESİ kazandırmak istiyoruz. Bu projemizi gerçekleştirirsek ben inanıyorum ki Çankırı dünyada çok önemli bir yere gelecek.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ