logo

IŞİD Kobani’ye Saldırdı Türkiye’yi Karıştı

IŞİD Kobani’ye Saldırdı Türkiye’yi Karıştı

kobani_olaylarIŞİD (Irak Şam İslam Devleti) adlı terör örgütünün işgal amacı ile Kobani’ye saldırmasını Türkiye’de protesto eden gurupların eylemleri olaylı geçiyor.

Recep Kena/itvhaber.com

Bazı bölgelerde müdahale eden polisle çatışan protestocular bazı bölgelerde de karşı guruplarla çatışıyor.

Kobani protestolarının olaylı geçmesi nedeni ile Diyarbakır, Mardin, Van, Siirt, Muş ve Batman’ın bazı ilçelerinde ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Diyarbakır ve Batman geneli, Mardin’in Dargeçit, Derik, Kızıltepe, Nusaybin, Mazıdağı, Ömerli, Savur ilçeleri ile Van’ın Erciş, Muş’un Varto ilçesi ve Siirt’in Kurtulan ilçesinde ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Mardin Valiliği’nden Yapılan Açıklama

Olaylar sonucunda sokağa çıkma yasağı ilan edildiği duyurulan Mardin Valiliği açıklamasında; “05.10.2014 tarihinden itibaren Kızıltepe ve Nusaybin ilçelerimiz başta olmak üzere ortaya çıkan şiddet eylemleri nedeniyle bozulan asayiş ve güven ortamının tekrar tesis edilmesi için, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince ilimiz Kızıltepe, Nusaybin, Derik, Mazıdağı, Dargeçit ve Savur ilçelerinde 07.10.2014 günü saat 17:00 itibari ile ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir” denilerek sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu.

Diyarbakır Valiliği’nden Yapılan Açıklama

Diyarbakır Valiliği, şehirde iki gündür devam eden olaylar nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan ettiğini açıladı.

Valilikten yapılan açıklamada, akşam saat 22.00’dan sabah saat 07.00’ye kadar sokağa çıkma yasağının uygulanacağı belirtildi.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada şöyle denildi: “5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince ilimiz merkez Bağlar, Kayapınar, Sur, Yenişehir ilçeleri ile dış ilçeler Bismil, Silvan ve Lice ilçelerinde ortaya çıkan şiddet eylemleri nedeniyle bozulan asayiş ve güven ortamının tekrar tesis edilmesi için 07.10.2014 günü saat: 22.00’den, 08.10.2014 günü sabah saat:07.00’ye kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Sokağa çıkma yasağı kararı süre bitiminde duruma göre tekrar değerlendirilecektir.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ