logo

İSKİ 2021’de İstanbul’un Tarihi Su Yapılarını Korumayı Sürdürdü

İSKİ 2021’de İstanbul’un Tarihi Su Yapılarını Korumayı Sürdürdü

Tarihi yapıları yaşatmak ve bu yapıları gelecek nesillere aktarmak için çalışan İSKİ, tarihi çeşmeler ve su kemerlerinde restorasyon çalışmalarına 2021 yılında da devam etti.

İSKİ, 2021 yılında İstanbul’daki tarihi çeşmeler ve su kemerlerinde restorasyon uygulamalarına devam etti.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi, tarihi yapıları yaşatmak ve bu yapıları gelecek nesillere aktarmak için gerçekleştirdiği çalışmalarına 2021 yılında da devam etti. İSKİ, tarihi su kemerleri ve çeşmelerin restore çalışmalarını sürdürürken, 26 tarihi çeşmeyi de su ile tekrar buluşturdu.

ÜÇ SU KEMERİNDE RESTORASYON ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

İSKİ, Mimar Sinan’ın önemli eserlerinden olan Kırkçeşme Su Yolu üzerinde yer alan Eğri Kemer ve Kovuk Kemer ile Bozdoğan Kemeri’n derestorasyon çalışmalarına devam ediyor.

Yine Üsküdar 3. Ahmet Çeşmesi, Patrikhane Çeşmesi, Sineperver Valide Sultan çeşmelerindeki restorasyon uygulamaları da sürüyor. Hatice Sultan Çeşmesi’ndeki restorasyon tamamlanarak İstanbulluların kullanımına açıldı.

Yine 2021 yılı içerisinde Avrupa Yakasında 17, Asya Yakasında 9 olmak üzere 26 çeşmenin suyu akıtıldı.

Öte yandan İSKİ, tarihi su yapılarına yönelik yatırımlarına 2022’de de devam edecek. Sultan 2. Mahmut Bendinin yenileme işlemleri için hazırlıklar sürüyor.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ