logo

İSKİ, ‘Atık Suların Ömerli Barajı’na Bağlı Dereye Verildiği Asılsız’

İSKİ, ‘Atık Suların Ömerli Barajı’na Bağlı Dereye Verildiği Asılsız’

İSKİ, bazı basın yayın organlarında Pendik’te yer alan 2 mahallede atık suların Ömerli Barajı’na bağlanan bir dereye verildiğine dair haberlerin doğru olmadığını açıkladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

İSKİ tarafından yapılan açıklamada, Pendik’te yer alan 2 mahallede atık suların Ömerli Barajı’na bağlanan bir dereye verildiğinin ye aldığı haberlerin asılsız olduğunu, bölgedeki evlerin, kendi foseptiklerinin bulunduğu ve foseptiklerin İSKİ tarafından düzenli olarak çekildiği ifade edildi.

Konu ile ilgili İSKİ tarafından yapılan basın açıklaması:

Bir süredir bazı basın yayın organlarında Pendik’te yer alan 2 mahallede atıksuların Ömerli Barajı’na bağlanan bir dereye verildiğine dair haberler yer almaktadır.

Söz konusu bölgedeki evlerin, kendi foseptikleri bulunmakta ve buraların çekimi İdaremizce düzenli olarak yapılmaktadır. Atıksuların Ömerli Barajı’na bağlanan bir dereye verilmesi söz konusu değildir.

Kurumumuz, bölgedeki foseptik problemini ortadan kaldırmak için çalışmalara başlamış ve atık su hatlarının imalatını tamamlamıştır. Hatların bağlanacağı foseptikte ise çalışmalar devam etmekte olup, inşaat en kısa sürede tamamlanacaktır.

Öte yandan İstanbul’da suyun kalitesi, online izleme uygulamalarıyla takip edilmekte, kaynağından musluklara kadar farklı noktalardan periyodik olarak alınan numuneler, akredite olan laboratuvarlarımızda sürekli test edilmektedir.

İstanbul’un içme suyu içilebilir kalitededir.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ