logo

İSKİ’den Kumburgaz Plajına Atıksu Aktığı İddiasına Açıklama

İSKİ’den Kumburgaz Plajına Atıksu Aktığı İddiasına Açıklama

Kumburgaz Plajına atıksu aktığı haberleri ile ilgili açıklama yapan İSKİ, sızmanın yağmursuyu hattından olduğunu tespit edildiği, arızaya müdahale edilerek sorunun çözüldüğü belirtildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi İSKİ tarafından Kumburgaz Plajına atıksu aktığı iddialarına yönelik açıklama geldi.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (İSKİ) Kumburgaz Plajına atıksu aktığı iddiası ile ilgili açıklaması:

Bazı basın yayın organlarında Kumburgaz Plajına atıksu aktığı yönünde haberler yer aldığına dikkat çeken İSKİ, yaptığı açıklamada, sızmanın yağmursuyu hattından olduğunu tespit edildiği, arızaya müdahale edilerek sorunun çözüldüğü kaydedildi.

18 -19 Temmuz 2022 tarihlerinde bazı basın yayın organlarında Kumburgaz Plajına atıksu aktığı yönünde haberler yer almıştır.

Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki; Kumburgaz Plajına mansaplanan hat atıksu hattı değil yağmursuyu hattıdır. Habere konu olan Kumburgaz Plajındaki görüntüler plaja yakın olan bir sitenin atıksu hatlarının şişmesi ve yağmursuyu hattına sızması nedeniyle gerçekleşmiştir. Ekiplerimiz arızaya müdahale etmiş ve sorunu çözmüşlerdir.

Diğer taraftan İstanbul’un kronik sorunu olan karışık sistem akan atıksu ve yağmursuyu hatları İSKİ tarafından ayrıştırılmaktadır. Ayrıştırılan hatlarda atıksular arıtma tesislerine, yağmursuları ise dere ya da denize mansaplanmaktadır.

Yoğun yağışların ardından yağmursuyu hattından dere ve denizlere ulaşan sularda renk değişimi (kum ve topraktan kaynaklanan) atıksu ile karıştırılmamalıdır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ