logo

İsmail Çataklı, ‘Vakıf Bana 4 Yıl Boyunca Destek Oldu’

İsmail Çataklı, ‘Vakıf Bana 4 Yıl Boyunca Destek Oldu’

Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı İftar Programına katılan İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, kendisinin de 4 yıl boyunca Çankırı Vakfı’ndan destek aldığını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Boğaz Turu eşliğinde düzenlenen Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı İftar Programında konuşan İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, fethinin yıl dönümünde dünyanın incisi, göz bebeği bir mekan olan İstanbul’dayız. İstanbul’un fethinin yıl dönümü, Eyüp Sultan Hazretlerinden Fatih Sultan Mehmet’e kadar, o kutlu komutan ve askerlerin hepsini rahmetle anıyoruz.” Diye konuştu.

VAKIF BANA 4 YIL BOYUNCA DESTEK OLMUŞTU

Kendisinin de Çankırı Vakfı bursu ile eğitim gördüğünü ifade eden İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, katılımcıların Ramazan ayı ve bayramını tebrik ederek; “Benim için birkaç anlamı var bu gün burada olmamın. Bir tanesi; 1992 yılında İstanbul Siyasalı kazandığımda ilk olarak Vatan Caddesi’nde Çankırılılar Vakfı’na gelmiştim. Vakıf bana 4 yıl boyunca destek olmuştu. Dolayısıyla buranın benim için çok ayrı bir yeri, önemi var. Vakıfta emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Allah onlardan razı olsun. İkincisi; dünyanın incisi, göz bebeği bir mekandayız. İstanbul’un fethinin yıl dönümü, Eyüp Sultan Hazretlerinden Fatih Sultan Mehmet’e kadar, o kutlu komutan ve askerlerin hepsini rahmetle anıyoruz. Bize bu yurdu, cennet parçasını vatan bıraktıkları için.” Dedi.

BU KURUMLAR BİZİ BİZ YAPAN DEĞERLERİ AKTARABİLMEK İÇİN ÖNEMLİ

STK’ların bir araya gelmekteki etkilerine dikkat çeken İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail çataklı, konuşmasında, “Bu tür kurumlar, Çankırı gibi kendi nüfusunun birkaç katını Ankara’da İstanbul’da arındıran vilayetler için sadece maddi olarak değil bizi biz yapan değerleri bir arada bulundurabilmek ve aktarabilmek bakımından da önemli. Bu gün burada gördüğüm, derneklerimizin, vakfımızın bir arada olması, bizlerin, gençlerimizin burada olması, övünülecek, kıvanç duyulacak bir tablo. Bunu sağlayan herkesse teşekkür ediyorum. Allah birliğimizi bozmasın. Çankırı insanı vatanseverdir. Milleti ve devleti ile sorunu olan Çankırılı hiç çıkmamıştır.  Bu değerlerimizi, bu coğrafyada tutunabilmemizin zorluklarını da dikkate alarak çocuklarımıza aşılamamız lazım. Yad ellerde çocuklarımızı kurda kuşa yem etmemek lazım. Onun için bu müesseseler önemli. Bu tür etkinlikleri için önemli. Bu organizasyonda emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Burs, katkı verenlere özellikle teşekkür ediyorum. Allah onlara verdiklerinin kat kat fazlasını versin.” İfadelerine yer verdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ