logo

İstanbul, Ankara ve İzmir Halk Ekmek Fiyatları Zamlanıyor

İstanbul, Ankara ve İzmir Halk Ekmek Fiyatları Zamlanıyor

8 Ağustos’tan itibaren 3 TL’den satılacak Halk Ekmek’te yeni fiyat uygulamasının İstanbul, İzmir ve Ankara Halk Ekmek ile eş zamanlı olarak başlayacağı kaydediliyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), 8 Ağustos itibarıyla halk ekmeğe zam yapılacağını duyurdu.

Zamlın fiyat uygulamasının Ankara Halk Ekmek, İzmir Halk Ekmek ve İstanbul Halk Ekmek tarafından 8 Ağustos itibarı ile eş zamanlı olarak başlaması bekleniyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankara Halk Ekmek sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, “250 gram normal ekmeğimiz 8 Ağustos 2022 Pazartesi gününden itibaren 3 TL’den satışa sunulacaktır.”

Halk Ekmek fiyatında yeni fiyat uygulamasının İstanbul, İzmir ve Etimesgut Halk Ekmek ile eş zamanlı olarak başlayacağı kaydediliyor.

İstanbul, Ankara ve İzmir’de halkın ekonomik olarak ulaşabildiği halk ekmeğe zam geliyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 8 Ağustos’ta halk ekmeğe zam yapılacağını duyurdu.

Ankara BB Ankara Halk Ekmek tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Ankara Büyükşehir Belediyesi her gün yaklaşık 1 milyon adet üretilen 250 gr Halk Ekmek ile vatandaşlarımızın bütçesine büyük katkı sağlanmaktadır. Maliyetlerin sürekli ve soluksuz artmasına rağmen uzun süre Halk Ekmek’te fiyat artışı yapılmamıştır. Un stokları bitene kadar zararına satışlar sürmüştür. Ankara Halk Ekmek’in ürettiği 250 gram ekmeğin perakende satış fiyatı, 8 Ağustos 2022 tarihi itibarıyla kâr elde etmeksizin ve maliyetine 3 TL olarak belirlenmiştir. Piyasada 200 gram normal ekmek halen 4 TL’ye satılmaktadır” denildi.

Son fiyat artışından 2 Mart 2022 tarihinden bu güne un ve mayada yüzde 80, elektrikte %67, doğalgazda %75, işçilik, büfe ve nakliyede yüzde 40’a yaklaşan artışlara dikkat çekilen açıklamada, maliyetlerdeki yüksek artışların Halk Ekmek fiyatında da fiyat artışını zorunlu kıldığının altı çizildi.

Halk Ekmek fiyatlarındaki yeni fiyat uygulamasının İstanbul, İzmir ve Ankara Halk Ekmek işletmelerinde eş zamanlı olarak başlayacağı kaydediliyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ