logo

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Yaz Kampı Açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Yaz Kampı Açıldı

engelli _ Yaz Kamp 2014İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesindeki Engelliler Müdürlüğü (İSEM) Engelliler Yaz Kampı kapılarını 20. kez açtı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Engelliler Müdürlüğü (İSEM) Engelliler Yaz Kampı düzenlenen muhteşem bir törenle kapılarını 20. kez açtı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Yaz Kampı açılış programına İBB Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Eren, Ak Parti İstanbul eski Milletvekili Lokman Ayva, İBB Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Muzaffer Saraç, Bakırköy Kaymakamı Adem Öztürk, İBB Engelliler Müdürü Bekir Köksal, İstanbul Darülaceze Müdürü İsrafil Aydın, İBB Sosyal Hizmetler Müdürü Muhammet Koçoğlu, Sağlık A.Ş Genel Müdürü Dinçer Çetintaş ve çok sayıda engelli vatandaşı ve aileleri katıldı.

Engelliler Yaz Kampı açılış programında, İSEM Müzik ve Gösteri Sanatları Toplulukları Mehteran ve Kafkas ekibi sahne aldı. Sürpriz animasyon gösterileri, oyun ve eğlence ile engelli ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Eren; “Belediyeler birbirinden farklı alanlarda hizmet veriyor. Beni en çok memnun eden engelliler için yapılan bu kamp hizmetidir.” dedi. Eren, “Anadolu’nun farklı yerlerinde, buradaki 10-15 günlük kampı bir yıl bekleyen arkadaşlar var. Buradan da anlıyorum ki, bu kamp pek çok insanı mutlu ediyor” diye konuştu.

Etkinliğe katılan görme engelli eski milletvekili Lokman Ayva, New York, Londra, Paris, Tokyo, Şangay, Moskova, Pekin ve Rio de Janerio gibi şehirlerde böyle bir kamp olmadığına dikkati çekti. Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın 1995’te belediye başkanlığı döneminde yaptıklarıyla dünya çapında bir işi başarmış olduğunu da aktaran Ayva, engelliler için şu önerilerde bulundu:

“Engelliler bundan sonra ne yapacak? ‘Biz sakatız, özürlüyüz, engelliyiz’ deyip evde yatıp durmayacak. Engelliler ne yapacak? Bundan sonra daha çok okuyacak, eğitim görecek, potansiyel açığa çıkaracak ve beceri kazanacak. Kendisine, ailesine, şehrine, topluma ve insanlığa faydalı hale gelecek. Engellinin hedefi bu. Artık siz ve biz dünya çapında düşünmek zorundayız.” dedi.

Engelli ve ailelerini sosyal yaşamın her alanında destekleyerek hayatlarını kolaylaştıran İSEM, deniz kıyısında 60 bin metrekarelik alanda engelli ve ailelerine kamp hizmeti sunuyor.

Florya Engelliler Yaz Kampı, donanımlı kamp evlerinden kafeteryasına, çocuk bahçesinden internet kafe, spor tesisleri ve yürüyüş parkuruna, boğaz turlarından, açık hava sinemalarına kadar tüm altyapı ve tesisleriyle bu yıl da engelli ve ailelerini ağırlayacak.

Kampta 2004- 2013 yılları arasında toplam 38 bin 444 kişi yararlandı. Bir yıllık dönemde yaklaşık 4 bin 500 engelli ve ailesi bu kampta misafir ediliyor.

ENGELLİLERE MÜSTAKİL ODALARDA TATİL…

Toplam 60 bin m² alan üzerine Florya sahiline kurulmuş yaz kampında engelli ve yakınları 1 haftalık dönemler halinde tatil yapıyor. 55 adet bağımsız odalarda; Televizyon, klima, 24 saat sıcak su imkânı, kamelya ve çiçek bahçesi bulunuyor.

SPORTİF VE KÜLTÜREL FALİYETLER

Kafeterya, çocuk bahçesi, internet kafe, süs havuzu, yürüyüş parkurları,  voleybol ve basketbol sahaları, masa tenisi ve satranç oyun alanları, engelli ve engelli yakınlarına hizmet veriyor.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da kamp süresince tarihi ve turistik geziler, konserler, şenlikler, spor organizasyonları ve seminerler düzenlenecek. Gece aktivitelerinde ise doğum günü kutlaması, bilgi ve yetenek yarışmaları, film gösterimi, veda partisi gibi etkinlikler yer alacak.

“ŞÜKRÜ SÜRMEN BAĞIMSIZ YAŞAM AKADEMİSİ VE SOSYAL GELİŞİM MERKEZİ” HİZMETE BAŞLADI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğü (İSEM) İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) desteklediği “İş’te Engel Yok-Engelli Gençler İstihdam Projesi” kapsamında Florya Engelliler Yaz Kampı’nda bulunan; “Şükrü Sürmen Bağımsız Yaşam Akademisi ve Sosyal Gelişim Merkezi”nin açılışı gerçekleşti.

İBB Engelliler Müdürü Bekir Köksal, merkezin 2011 yılında yaşamını yitiren ve yaşamı süresince engelliler konusunda danışmanlık yapan Yüksek Mimar Şükrü Sürmen adına açıldığını söyledi.

Merkezin İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklendiğini belirten Köksal, merkezde spor alanları, film yapım atölyesi, müzik stüdyoları, bilgisayar laboratuarları bulunduğunu, ayrıca 29 farklı branşta mesleki eğitimler verileceğini kaydetti.

Merkezin 900 metrekare kapalı, 400 metrekare açık alanda hizmet vereceğini sözlerine ekleyen Köksal, engellilerin piyasada iş bulabileceği alanlarda mesleki eğitimler verileceğini açıkladı.

Bütün engellilerin bağımsız şekilde hayata katılabileceği şekilde eğitimler vermeye çalışacaklarını da belirten Köksal, “Burada aynı anda 100 öğrenci eğitim alabilir. Merkez yılın her günü açık. Bir işveren bize gelip, ’20 tane engelliye şu alanda ihtiyacımız var’ dediği zaman, biz o alanda eğitim açabiliyoruz. Yeter ki bu sayıyı karşılayabilelim ve piyasada iş bulma imkânı olsun. Bu kadar açığız. İmkânlarımız buna müsait. Bütün engellilere noktada destek vermeye çalışıyoruz” diye konuştu.

“Şükrü Sürmen Bağımsız Yaşam Akademisi ve Sosyal Gelişim Merkezi” nde eğitim salonları, iş uygulama (similasyon) üniteleri, bağımsız yaşam üniteleri, mülakat odaları, sosyal alanlar (yemekhane, kafeterya, öğretmen odası), konferans salonu, danışma-bekleme odaları, film stüdyosu ve ses kayıt stüdyosu bulunuyor.

“Şükrü Sürmen Bağımsız Yaşam Akademisi ve Sosyal Gelişim Merkezi”nde verilecek rehabilitasyon çalışmalarıyla ve eğitimlerle, engelli gençlerin en başta sosyalleşmeleri, bağımsızlaşmaları, mesleki bilgi ve becerileri edinmeleri sağlanacak.

Mesleki kurs ve/veya kişisel gelişim kursuna katılan engelli bireylerden, toplumun örnek alacağı, özgüven sahibi, entelektüel, sosyal yaşama katılan ve reel sektörün istihdam etmeyi isteyeceği nitelikli işgücü sağlanmış olacak.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ