logo

İstanbul Feshane’deki ‘Çankırı Tanıtım Günleri’ Sona Erdi

İstanbul Feshane’deki ‘Çankırı Tanıtım Günleri’ Sona Erdi

İstanbul’da Feshane’de; Çankırı Valiliği, ÇANDEF ve Çankırı Eğitim Kültür Yardımlaşma Vakfı ev sahipliğinde organize edilen, Çankırı Tanıtım Günleri sona erdi

Recep Kenan/itvhaber.com

Açılışını Ak Parti milletvekilleri İdris Şahin, Feyzullah Kıyıklık, Unal Kaçık’ın yanı sıra İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, ve eski bakanlardan Nevzat Ayaz Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırılılar Vakfı Genel Başkanı Eşref Harmandar, Çandef Genel Başkanı Vahap Yartaş’ın ve birçok ilçe belediye başkanı ile kaymakam, Evsahibi Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu ve Sancaktepe beldiye Başaknı İsmail Erdem’in yanı sıra çok sayıda ziyaretçi katıldı.

Çankırı’ya özgü yerel kıyafetler, tarımsal ve sanayi ürünleri, kültürel unsurlar ve pek çok yöresel değerin tanıtımının yapıldığı organizasyon, Hüseyin Avni Mutlu, Vahdettin Özcan ve Nevzat Ayaz’ın kurdele kesmesiyle açılan Feshane Çankırı Tanıtım Günleri sona erdi.

Feshane’de dört gün süren Çankırı Tanıtım Günleri’nde stantlarda yöresel ürünler ve el sanatları sergilendi. Çankırı Belediyesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi, Ilgaz, Çerkeş, Korgun, Atkaracalar, Kızılırmak, Eldivan, Kurşunlu ve diğer ilçe belediyelerine ait stantlarda bölgelerinin tanıtımlarına yönelik tanıtımlar yapıld.

Çankırılı Yazarlar ve Sanatçılar Derneği tarafından Çankırı’nın ilk belgesel Romanı Hamuşan’ın tanıtımı, halk oyunları gösterileri ve yaran gösterileri sunularak Çankırı’ya özlem duyan İstanbullulara ve Çankırılılara doyasıya Çankırı’yı hatırlama fırsatı sunuldu.
Çerkeş standında tuzdan resim boyama yarışması yapılırken yine kaya tuzundan imal edilen çeşitli zemin malzemeleri sergilendi. Bir ebru sanatçısı tarafından katılımcılarla birlikte ebru yapımı ile ilgili örnekler sergilendi. Keloğlan ile Aykız’ın Çerkeşt’e yaşadığı iddiaları olan veriler sergilendi.

Yöreye ait toplantı yemeği olan keşkeğin dağıtıldığı, peynir ve sadece Ilgaz’da yetişen sarı kılçık cinsi pirinçin de tanıtıldığı Ilgaz standı, zaman zaman davul zurna ekibinin gösterisi nedeni ile izdihama neden oldu.
Ayrıca Ilgaz Belediyesi tarafından bazı etkinlikler düzenlenirken Feshane’de ziyaretçilerin katılımı bir araya gelen Çankırılılar hoş vakitler geçirdiler.

Eldivan kirazını, Kurşunlu balını, Kızılırmak kavununu, Çerkeş tarım ve sanayi ürünlerini sergilerken Çankırı’nın birçok sanayi kuruluşu da İstanbullularla buluştu.

Açılış konuşmasını yapan ÇANDEF Başkanı Vahap Yartaş ve Çankırılılar Vakfı Başkanı Eşref Harmandar, İstanbul’da yaşayan üçyüz bin Çankırılı adına konuklara hoş geldiniz dediler ve Çankırı’ya geldiği günden beri Çankırı’ya ve Çankırılılara her alanda yeni bir ivme kazandıran Vali Vahdettin Özcan’a teşekkürlerini ilettiler.

Feshane Çankırı Tanıtım Günleri açılışında konuşan, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu; “75 milyonun sembolü İstanbul’da İstanbullularla buluşuyorsunuz” diyerek başladığı konuşmasında;
Çankırı’nın da kendi değerleriyle, İstanbul’daki yaşantıya katkı sunduğunu belirtti. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Çankırılların tuzuyla İstanbul’un tadı tuzu olduklarını, İstanbul’a tat verdiklerini, ifade ettikten sonra İstanbul’un Çankırı ile Çankırı’nın da İstanbul ile buluştuğunu belirtip, etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenleri kutladı.

Ak Parti Çankırı Milletvekili, Meclis Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Sözcüsü İdris Şahin; Çankırı’nın da kendi değerleriyle İstanbul’daki yaşantıya katkı sunduğunu belirtti. Uyurken de uyanıkken de Çankırı’yı düşünen valileri Vahdettin Özcan’a ve Çankırı’dan çok Çankırılının yaşadığı İstanbul’da organizasyonun düzenlenmesinde katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

“Uzak çağların yakın kenti Çankırı”nın, iletişimin yüksek seviyeye çıktığı bu zamanda İstanbul ile buluşmasında intika olduğunu belirten Çankırı Valisi Vahdettin Özcan; seneye valilik olarak organizasyonda olmayacaklarını ifade edip, Çankırılıyı İstanbul ile buluşturan ilk etkinliğin kendi döneminde gerçekleşmesinde emeği geçen bütün arkadaşlarına teşekkür etti.

Ev sahibi Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Tanıtım Günleri nedeniyle ilçeyi ziyaret eden Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, ÇANDEF Başkanı Vahap Yartaş ve Çankırı milletvekillerine Eyüp Ensari Konağı’nda öğle yemeği verdi.
Son şehit haberleri ile konser programları iptal edilen, Çankırı’nın İstanbul Feshane’deki tanıtım günlerine İstanbulluların ilgisi hafta sonuna kadar 4 gün giderek artan yoğunlukta sürdü.

İstanbul’da 4 gün süren Feshane Tanıtım Günlerine, Eski Bakanı Nevzat Ayaz, Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Dr.Nurettin Akman, Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu Başkanı-İstanbul Milletvekili Prof.Dr. Burhan Kuzu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Karabük Valisi İzzettin Küçük, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Rize Eski Valisi ve Merkez Valisi Enver Salihoğlu, Çankırı eski Valisi Halil Ulusoy, Ak Parti İstanbul Milletvekilleri Erol Kaya, Ünal Kacır, Feyzullah Kıyıklık ve Osman Boyraz, Ak Parti Çankırı Milletvekili Av.İdris Şahin, Ak Parti Çankırı İl Başkanı Salim Çivitçioğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, İstanbul İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Hüsamettin Koçak, İstanbul İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sabri Kaya, Başakşehir Kaymakamı Cevdet Can, İzmit-Dilovası Kaymakamı Hasan Göç, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Esenler Belediye Baskanı m. Tevfik Aksu, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı İl Genel Meclis Başkanı Osman Canbaz, Çankırı İlçe Kaymakamları ve Belediye Başkanları katıldılar

Bunların yanı sıra Çankırı’dan yeni tayin olan Çanakkale Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, Bayrampaşa Askerlik Şubesi Başkanı P.Albay Sinan Melül ile Kağıthane Askerlik Şubesi Başkanı Albay Kaya Gedikli, İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Faik Yılmaz, Ünlü Yazar Sahrap Soysal, Oyuncu İsmail Filiz , İlahiyatçı-Yazarlar Prof.Dr. Mustafa Karataş ve Ömer Döngeloğlu, LC Waikiki Mağazaları Sahibi İşadamı-Vahap Küçük, Bedaş Genel Müdürü Başdanışmanı Abdullah Kaleşli, Alternatif tıp uzmanı Ahmet Maranki, Rize Dernekler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ömer Erdoğan, Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ayhan Bölükbaşı, Nevşehirliler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Av.Yasin Kayacı, Ankara Çankırı Dernekler Federasyonu Başkanı Adem Can, Ankara Çankırı Vakfı yöneticileri ve İzmir Çankırılılar Derneği yöneticileri Çankırı Tanıtım Günleri’ni ziyaret ederek ham organizasyonu yapanlara hem de ziyaretçilere destek ve katkı verdiler.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 4. Olağan Kongresi sebebiyle katılamayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, , Ak Parti mensubu Başbakan Yardımcıları Ali Babacan ve Bekir Bozdağ, TBMM. Eski Başkanı-Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr.Veysel Eroğlu, CHP ve MHP. Genel Başkanları, Milletvekilleri ve belediye başkanları gönderdikler telgraf yada çelenk ile Çankırı Tanıtım Günleri’ne destek verdiler

İstanbul’daki Çankırı Tanıtım Günleri etkinliğinin 2. gününde Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından 28 Eylül 2012 tarihinde İstanbul Ticaret Odası Meclis Salonu’nda “Çankırı Yatırım Zirvesi” adı altında bir etkinlik gerçekleştirildi. İstanbul’daki sermaye sahiplerinin Çankırı’ya yatırımını teşvik amacıyla Çankırı yatırım avantajları hakkında bilgi verildi.

İstanbul Ticaret Odası’nda düzenlenen Çankırı Yatırım Zirvesine; Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç, İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük ve İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi İsrafil Kuralay, ile Tüsiad, Müsiad, Askon, Tuskon vs. gibi iş dünyasının çatı kuruluşlarına üye İstanbul’da faaliyet gösteren işadamları katıldı.

4 günde toplam 140 – 150 bin İstanbullunun ziyaret ettiği bildirilen Çankırı Tanıtım Günleri’nin son gün akşamında katılımcılara yönelik yapılan hediye çekilişi ve yaren kebabı yarışması yapıldı.
İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Vahap Yartaş, İstanbul Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Genel Başkanı Eşref Harmandar, Çankırı Dernekler Federasyonu Genel Sekreteri ve Tanıtım günleri İstanbul Düzenleme Komitesi Başkanı Zekeriya Açıkgöz yaptıkları konuşmalarda; göreve başladıktan sonra Çankırı’nın tanıtımına ivme kazandıran Vali Vahdettin Özcan’a teşekkür ettiler.

Ayrıca Organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen Çankırı ilçeleri belediye başkanları, kaymakamları, düzenleme komiteleri ile İstanbul’da görev alan emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ