logo

İstanbul İçin Haftasonu Kuvvetli Fırtına ve Yağış Uyarısı

İstanbul İçin Haftasonu Kuvvetli Fırtına ve Yağış Uyarısı

Gece yarısından itibaren aralıklı sağanak yağış etkisine girmesi beklenen İstanbul için yer yer kuvvetli olması beklenen “Fırtına Uyarısı” yapıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul ve çevresi ile Batı Karadeniz bölgeleri için kuvvetli fırtına ve sağanak yağış uyarısı var.

İSTANBUL VE ÇEVRESİ YAĞIŞLI

İstanbul’da parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Edirne, Kırklareli, Kocaeli ve çevresinde de etkili olması beklenen yağışların Cumartesi öğle saatlerinden itibaren İstanbul’da da yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

YURT GENELİ HAVA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve batısı, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Diyarbakır çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

YURT GENELİ YAĞIŞLI
Yağışların Cumartesi öğle saatlerinden itibaren Muğla kıyıları, İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale’nin doğusu, Balıkesir’in kuzeyi ile Antalya, Sivas, Erzincan, Tunceli, Erzurum, Bingöl, Ardahan, Gümüşhane, Bayburt ve Artvin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

MARMARA VE BATI KARADENİZ’İN BATISI FIRTINALI
Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Batı Karadeniz’in batısında kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/sa), Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİK UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:
Yağışların Cumartesi öğle saatlerinden itibaren Muğla kıyıları, İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale’nin doğusu, Balıkesir’in kuzeyi ile Antalya, Sivas, Erzincan, Tunceli, Erzurum, Bingöl, Ardahan, Gümüşhane, Bayburt ve Artvin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR, FIRTINA UYARISI:
Rüzgarın Marmara ve Batı Karadeniz’in batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/sa), Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

MARMARA BÖLGESİ’NDE HAVA
Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden itibaren İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale’nin doğusu ve Balıkesir’in kuzeyinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

İSTANBUL VALİLİĞİ FIRTINA UYARISI YAPTI

Cumartesi ve pazar günü için uyarıda bulunan İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre; Marmara’da rüzgârın, yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, 16 Ekim 2022 (Pazar) günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.” denildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ