logo

İstanbul İçin Kar Zamanı, İki Gün Yağışlı

İstanbul İçin Kar Zamanı, İki Gün Yağışlı

İstanbul için yapılan tahminlerde sıcaklığın en yüksek 4, en düşük 3 derece olması, havanın çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yer yer hafif karla karışık yağmurlu olması bekleniyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Tahminler Şube Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre Marmara Bölgesi çok bulutlu, doğusu ile Tekirdağ ve Balıkesir çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, 23 Ocak Salı günü zamanla doğusunun karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgede rüzgarın; kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (50-70 Km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

MARMARA BÖLGESİ VE İSTANBUL’DA KAR BEKLENİYOR

İstanbul’da Salı ve Çarşamba günleri sıcaklıkların en yüksek 4 derece, en düşük 3 derece olması tahmin ediliyor. Bölgeyle birlikte yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde beklenen yağışların zaman zaman kara çevirmesi bekleniyor.

PERŞEMBE YAĞIŞ AZALIYOR, CUMA KAPALI YAĞIŞ YOK

Perşembe gününden itibaren azalacağı tahmin edilen yağmura dönen yağışların Cuma günü bölgeyi terk edeceği, ancak havanın kapalı olacağı, birkaç derecelik sıcaklık artışının kaydedileceği hafta sonu da artışın devam edeceği öngörülüyor.

YURT GENELİNDE HAVA

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara’nın doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu’nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Balıkesir, Tekirdağ, Bingöl, Erzurum, Giresun, Rize, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Antalya’nın doğu ilçeleri, Mersin ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli (21-50 mm), Adana, Hatay, Mersin’in batı ilçeleri ve Kahramanmaraş’ın Andırın ilçelerinde çok kuvvetli(51-80 mm) olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak, Güney Ege kıyılarında gök gürültülü sağanak, akşam saatlerinden itibaren iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; Marmara, Kıyı Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden, Akdeniz”de güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 Km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Yarın sabah saatlerine kadar ülkenin güneydoğu kesimlerinde toz taşınımı bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI :

Antalya’nın doğu ilçeleri, Mersin ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli (21-50 mm), Adana, Hatay, Mersin’in batı ilçeleri ve Kahramanmaraş’ın Andırın ilçelerinde çok kuvvetli(51-80 mm) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (Ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI :

Rüzgarın Marmara,Kıyı Ege’de kuzeyli, Akdeniz kıyılarında güneyli yönlerden kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına (40-70) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

TOZ TAŞINIMI UYARISI:

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde toz taşınımı beklendiğinden hava kalitesinde ve görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI:

Yağışların Kahramanmaraş’ın rakımı 1000 metre üzerinde olan ilçelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması tahmin edildiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ