logo

İstanbul İl Afet ve Risk Azaltma Planı Hazırlık Toplantısı Yapıldı

İstanbul İl Afet ve Risk Azaltma Planı Hazırlık Toplantısı Yapıldı

İstanbul’da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başkanlığında, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın katılımıyla İl Afet ve Risk Azaltma Planı (İRAP) Hazırlık Toplantısı gerçekleştirildi.

İstanbul’da Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında İstanbul İl Afet ve Risk Azaltma Planı (İRAP) Hazırlık Toplantısı yapıldı

Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen İRAP Hazırlık Toplantısına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 39 İlçe Kaymakamı, 39 İlçe Belediye Başkanı, İl Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD) ve çalışma gruplarının yetkilileri ile akademisyenler katıldı.

Bakan Soylu ve Vali Yerlikaya, beraberindekilerle sivil toplum kuruluşları ve kurumların arama kurtarma timlerini selamladılar; bina girişinde arama-kurtarma faaliyetlerinde kullanılan insansız hava araçları ve arama-kurtarma timlerinin kullandığı ekipmanlardan oluşan sergiyi gezdiler.

 “2021’İ, AFET EĞİTİM YILI İLAN ETTİK”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu toplantıda gerçekleştirdiği konuşmasında, İstanbul’un ülke genelinde hazırlanan Türkiye Afet Müdahale Planı’na (TAMP) bir master plan olarak değerlendirildiğini kaydetti.

İstanbul’da gerçekleştirilen TAMP toplantılarının sayısının 600’e yaklaştığını kaydeden Bakan Soylu, bu toplantılarda en çok önemsenen noktanın afete hazırlık olduğunun altını çizdi.

Bakanı Soylu, “Türkiye’nin ilk risk azaltma projesi İSMEP kapsamında, 1135 okul, 115 sağlık, 38 yurt binası ve 77 idari bina, depreme karşı hazırlanmıştır.” açıklamasında bulunarak depreme dayanıklı binalara kavuşmanın afet sonrası riskleri azaltmadaki önemine değindi.

“TAMP Kapsamında 2020 Yılında İstanbul’da 565 Toplantı Gerçekleştirildi”

Vali Yerlikaya, 26 Eylül 2019 tarihinde meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki Silivri depreminden 2020 yılı sonuna kadar geçen sürede İstanbul’da gerçekleştirilen deprem anı ve sonrasında yapılan çalışmaları paylaştı.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ