logo

İstanbul İle Birlikte 12 İl İçin Sarı Kodlu Yağış Uyarısı

İstanbul İle Birlikte 12 İl İçin Sarı Kodlu Yağış Uyarısı

Marmara Bölgesi İstanbul il geneli, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli yağış bekleniyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Meteoroloji tahminlerine göre Marmara, Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzey ve batısı, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

12 İL İÇİN SARI KODLU METEOROLOJİK UYARI

Meteoroloji tarafından 28 Eylül Perşembe günü Balıkesir, Bursa, İstanbul, Kocaeli, Yalova illeri için yapılan sarı kodlu meteorolojik uyarı, 29 Eylül Cuma günü için 12 ile çıkarak; Balıkesir, Bolu, Bursa, İstanbul, Kastamonu, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Bartın, Yalova, Karabük, Düzce illerini kapsayacak şekilde güncellendi.

MARMARA BÖLGELESİNDE HAVA

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Balıkesir ve Bursa’nın kuzey ilçeleri ile İstanbul il geneli, Yalova, Kocaeli ve Sakarya’da yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

SAĞANAK VE GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLI UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzey ve batısı, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Balıkesir ve Bursa’nın kuzey ilçeleri ile İstanbul il geneli, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI:
Batı kesimlerde yağışla birlikte 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR:
Genellikle kuzeyli, yurdun güney kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz’de güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:
Yağışların, Balıkesir ve Bursa’nın kuzey ilçeleri ile İstanbul il geneli, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ