logo

İstanbul ile Yurt Geneli Yoğun Kar Yağışı Etkisine Giriyor

İstanbul ile Yurt Geneli Yoğun Kar Yağışı Etkisine Giriyor

Ülkemiz genelinin çok bulutlu, İç Anadolu’nun doğusu, kıyı bölgeler, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri ile Bolu, Kastamonu ve Tokat çevrelerinde yağış bekleniyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Hafta son başlayan soğuk ve yağışlı hava hafta sonuna doğru etkisini artırarak sürmesi bekleniyor. Yağışların 4 Şubat günü başlayan yeni bir dalga ile daha da soğuyacağı, yurt genelinde kar yağışının etkili olacağı ön görülüyor.

YURT GENELİ VE İSTANBUL KAR YAĞIŞLI

Yurt genelinde etkisi altına alacak kar yağışının Marmara bölgesi ile birlikte İstanbul’da da etkili olacağı, Trakya’dan başlayan kar yağışının etkisine alacağı İstanbul’da kar örtüsü deniz seviyelerinde de görüleceği tahmin ediliyor.

Soğuk hava ile birlikte yurt genelinde etkili olacak kar yağışının önümüzdeki hafta başına kadar etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor.

5 ŞUBAT’A DİKKAT

YURT GENELİ METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara, Doğu Akdeniz’in doğusu, İç Anadolu’nun doğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri ile Bolu, Kastamonu ve Tokat çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Doğu Karadeniz’in yüksek kesimleri, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’nun yüksek kesimleri ile Hatay ve Ordu çevrelerinin yüksekleri, Osmaniye ve Kahramanmaraş’ın doğusunda kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olmak üzere, kıyılar ile Marmara ve Güneydoğu Anadolu’da yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

METEOROLOJİK UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:
Yağışların Doğu Karadeniz’in yüksek kesimleri, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’nun yüksek kesimleri ile Hatay ve Ordu çevrelerinin yüksekleri, Osmaniye ve Kahramanmaraş’ın doğusunda kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Yoğun kar yağışlarıyla birlikte ulaşımda, aksamalar, buzlanma ve don, çığ tehlikesi, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI:
Rüzgarın Akdeniz Bölgesi’nin yüksekleri ile Mersin’in batısında kuzey ve kuzeybatı yönlerden, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (60-90 km/saat) beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, kar yağışı olan yerlerde tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur, Trakya ile yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

AKDENİZ İ BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz’in doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların ; Hatay’ın yüksek kesimleri ile Osmaniye ve K.Maraş’ın doğusunun yükseklerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın yükseklerinde kuzey, kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-90 km/sa) şeklinde olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu, kıyıları ile Bolu, Düzce, Kastamaonu ve Karabük çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Tokat çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Doğu Karadeniz ile Ordu’nun yükseklerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölge genelinde ( Van merkez ve Iğdır dışında) kuvvetli ve yer yer yoğun kare şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın güneydoğusunda güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların güneyinde kuvvetli yağmur ve sağanak, kuzey kesimlerinin yükseklerinde yoğun karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor.

5 GÜNLÜK METEOROLOJİ YAĞIŞ TAHMİNLER

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ