logo

‘İstanbul, Tarihinin En Büyük Rant Vurgunu İle Karşı Karşıya’

‘İstanbul, Tarihinin En Büyük Rant Vurgunu İle Karşı Karşıya’

Gürsel Tekin: “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, “re’sen” yaptığı imar planları sayesinde, İstanbul, tarihinin gelmiş geçmiş en büyük rant vurgunu ile karşı karşıya kalmıştır”

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, “re’sen” yaptığı imar planları sayesinde, İstanbul, tarihinin gelmiş geçmiş en büyük rant vurgunu ile karşı karşıya kalmıştır” dedi.

Tekin, “İmar yapma tekniğine tümüyle aykırı biçimde, hiçbir kurumunun, sivil toplum örgütünün, meslek odalarının, görüşleri alınmadan, İBB komisyonlarında ve Meclisinde tartışılmadan, kapalı kapılar arkasında, ‘imar vurgunu’ yapılıyor. vatandaşlarımız can derdinde, ancak iktidar hala rant derdinde.” diyerek tepkisini dile getirdi.

Tekin konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Çevre ve Şehircilik Bakanlığı orman, askeri alan ve su havzası içerinde kalan 493.624 metrekare alanı imara açıyor. Böylece, İstanbul’un dev arazilerinden biri daha ranta kurban edilecek! Bu planlarda Ömerli ve Elmalı Barajlarını korumak yok, tarım alanları, meralar, ormanlar yok. Bu plan bölgede yaşayan her bir canlının yaşam alanını daraltan, yaşamsal kaynaklarını elinden alan ve böylelikle yaşam hakkını gasp eden bir niteliği haiz. Bakanlık, beton lobilerini ihya edecek yeni bir planlamayı utanmadan ilan ediyor!” diye konuştu.

Bu plan değişikliği ile birlikte, İstanbul’un anayasası olarak bilinen Çevre Düzeni Planı’nın bir kez daha ayaklar altına alındığı söyleyen CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Çekmeköy de yapılacak bu düzenlemeyle bölgeye yeni nüfus ve yapı yoğunluğu getiriliyor. Söz konusu planlama çalışması neticesinde alanın TRT Kampüsü ve Uluslararası İstanbul Film Platoları olması planlanmış. İşin özeti, ‘TRT Hizmet binası yapacağız, kamusal bir iş yapıyoruz’ görüntüsü altında, beton lobilerine İstanbul’un en değerli arazileri peşkeş çekiliyor. İmar çetelerinin rant odaklı planlarına geçit vermeyeceğiz. İstanbul’u hep birlikte koruyacağız” dedi.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ