logo

‘İstanbul Yenileniyor’ İle Depreme Dayanıklı Evlerine Kavuşacaklar

‘İstanbul Yenileniyor’ İle Depreme Dayanıklı Evlerine Kavuşacaklar

KİPTAŞ’ın “İstanbul Yenileniyor” ile dönüşümü başlattığı İş Bankası Mensupları Sitesi’nin temeli atma töreni İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla yapıldı.

Recep Kenan / itvhaber.com

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, KİPTAŞ’ın hak sahipleriyle anlaşarak dönüşüm sürecini başlattığı 111 hak sahibinden oluşan İş Bankası Mensupları Sitesi’nin temel atma törenine katıldı.

Dönüşüm Projesi ile 800 insanın güvenli yuvasına katılacağını belirten İmamoğlu, 1999’dan itibaren yönetilen kentsel dönüşüm sürecini eleştirdi.

İstanbul Yenileniyor” platformu ile birçok bölgede çalışmalar yürüten İBB iştiraki KİPTAŞ, Bakırköy’deki İş Bankası Mensupları Sitesi’nde hak sahipleri ile anlaşarak dönüşüm süreci başlattı.

Yerel seçim öncesi yine tutulmayacak sözlerin verildiğini kaydeden İmamoğlu, “Yine aynısını yapacaklar. Ama herkes şunu biliyor; ekonomiyi yönetemeyenler kentsel dönüşümü de yönetemezler. Çok net” dedi.

16 milyona eşit hizmet anlayışının temsilcisi olmaya devam edeceklerinin altını çizen İmamoğlu, “Biz gerçek temeller atarız. Gerçek projeleri anlatırız. Seçimden önce 50-100 metre ray döşeyip üstünde tramvay gezdirmek için trafo getiren anlayıştan değiliz. Ya da seçimden önce bir köşeye, bir temel atıp üstüne beton döküp ‘o ne güzel beton’ diye konuşanlardan değiliz. Biz gerçek iş üreten halkını mutlu etmeye çalışan ve her şeyi gerçek bir şekilde sizlere gösteren şeffaf demokratik bir anlayışın bireyleriyiz. Hepimizin yolu açık olsun. İstanbul hepimizin olmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

‘İstanbul Yenileniyor’ platformu ile birçok bölgede çalışmalar yürüten İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ, Bakırköy ilçesinde bulunan 1968 yapım tarihli İş Bankası Mensupları Sitesi’nde hak sahipleri ile anlaşarak dönüşüm süreci başlattı.

 Uzlaşının ardından 55 yıllık depreme dayanıksız yapıların kontrollü yıkımı yapıldı. Hak sahiplerini yeni, depreme dayanaklı ve modern konutlarına kavuşturacak süreçte temel atma aşamasına gelindi. Projenin temel atma töreni İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti.

Törende Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi ile hak sahipleri de hazır bulundu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt törende birer konuşma yaptı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ