logo

‘İstanbul’a Her Gün 3,5 Milyon Metreküpü Aşan Su Veriyoruz’

‘İstanbul’a Her Gün 3,5 Milyon Metreküpü Aşan Su Veriyoruz’

İstanbul’da kayıtlı, kayıtsız yoğun mülteci sayısına dikkat çeken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, her gün “3,5 milyon metreküpü aşan bir su veriyoruz İstanbul’a.” Dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul’da su tüketimindeki artışın altını çizen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu,  “İstanbul‘da, normal zamanlardan neredeyse yüzde 20 daha fazla su tüketimine de hizmet sunuyoruz.” Diye konuştu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: “Bu yaz İstanbul’daki nüfusun kullanması gerekenden %20 daha fazla su tüketiliyor. İstanbul’da böyle bir nüfus artışı yok. Malum kayıtlı, kayıtsız mülteciler ve diğer etkenlerle bu denli yoğun su tüketimi var.”

HER GÜN 3,5 MİLYON METREKÜPÜ AŞAN BİR SU VERİYORUZ İSTANBUL’A

İstanbul’daki su tüketimindeki artışa dikkat çeken İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bu yaz biz, İstanbul’da, normal zamanlardan neredeyse yüzde 20 daha fazla su tüketimine de hizmet sunuyoruz. Aslında İstanbul’da böyle bir nüfus artışı yok. Ama malum; kayıtlı, kayıtsız yoğun mülteci sayısı -ki artık ne yazık ki milyonlar diyoruz- ve diğer etkenlerle beraber bu denli yoğun su tüketiminin içindeyiz. Yani neredeyse her gün 3,5 milyon metreküpü aşan bir su veriyoruz İstanbul’a.” İfadelerini kullandı.

İstanbul’a her gün 3,5 milyon metreküpü aşan bir su verildiğinin altını çizen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Geçen sene 2 milyon 800 – 3 milyon civarında bir tüketim sayısıyken, bugün bu rakamlarda. Tabii çok büyük emekle ve büyük bir enerji tüketimiyle bunu sağlıyoruz. Çünkü, Melen Deresi’nden su taşıyoruz farklı aktarmalarla” dedi. Kuraklığın en derin olarak Avrupa yakasında yaşandığına dikkat çeken İmamoğlu, “5 yılı aşkın süredir de ciddi bir kuraklığı ayrıca Trakya yaşıyor. Ve Istrancalardan barajlarımıza, başta Terkos olmak üzere, ciddi anlamda sıkıntı var.” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ