logo

İSTANBUL’DA ‘ÇANKIRI TUZU’NDAN ŞİFA

İSTANBUL’DA ‘ÇANKIRI TUZU’NDAN ŞİFA

istanbul_tuzdan_sifaBeykoz Çankırılılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde (BEYÇANDER) açılan Tuz Terapi Odası ile nefes ve deri yoluyla bulaşan birçok hastalığa şifa aranıyor.

Alternatif tıp yöntemlerinden biri olan tuz terapi odasında terapi ile stres ve yorgunluktan arınmak da mümkün. Tavanından duvarlarına kadar tuzla kaplanan odada 30-40 dakika oturarak yapılan terapide özel makine ile havaya tuz partikülleri yayılıyor.

14 METREKARELİK ODA 2,5 TON TUZLA KAPLANDI

Beykoz’da bulunan 14 metrekarelik Tuz Terapi Odası Çankırı’daki tuz mağaralarından çıkan doğal tuzlarla kaplandı. Beyçander Başkanı Bilal Karabacak, bir seansın 30-40 dakika arasında sürdüğünü belirterek, “Astım, bronşit, nefes darlığı, egzama, sünizit, yorgunluk, stres gibi hastalıkları olanlar buradan faydalanabilecek. Faydalanamayacak iki türlü hasta var. Açık kalp ameliyatı olanlar ve yüksek tansiyonu olanlar. Bu hastalar odaya girdiklerinde şifa yerine eziyet çekebilirler. O yüzden bu tür hastalara tavsiye etmiyoruz ve odaya sokmuyoruz”dedi.

SEANSLAR ÜCRETSİZ

Çankırı’nın tuz mağaralarından çıkan tuzun İstanbul’da tanıtımını sağlamayı da amaçladıklarını söyleyen Karabacak, “2012 yılında kurulan dernekle Çankırı’da çıkartılan tuzun İstanbul’da tanıtımını yapmayı da amaçlıyoruz” şeklinde konuştu. Seanslardan ücret alınmazken, randevu sistemi ile çalışan dernekte makbuz karşılığı derneğe bağış yapılabiliyor.

BAŞUCUNA TUZDAN LAMBA

Çankırı tuzunun gece lambası olarak da kullanıldığını anlatan Karabacak, “Odadaki pis havayı alıp temiz hava üretiyor. Astım, bronşit nefes darlığı olan hastalar kullanabilir. Odadaki havanın değiştiğini hissedeceksiniz” dedi.

STRESTEN KAÇIŞ ODASI

Odadan faydalanmak üzere gelen Mustafa Uygun, sinüzit hastalığını olduğunu belirterek, tuz terapisinin faydasını görmeye başladığını ifade etti. Odanın beyaz ve loş ortamı nedeniyle rahatlama hissettiğini belirten Nedrettin Portakal ise “Duygusal olarak rahatlama hissettim. Dışarının sıkıntısı üzerimden gitti” diye konuştu. Şevki Arıcı ise sigara içenlerin ve nefes darlığı gibi şikayetleri olanların odayı kullandıklarında rahatlama hissettiklerini ifade etti. Arıcı, “Stresli ortamlarda, hava kirliliği içerinde yaşıyoruz. Buraya rahatlamak için geliyoruz” dedi.

HABER 7

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ