logo

İstanbul’da Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!

İstanbul’da Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!

İstanbul Valiliği, meteoroloji tarafından sarı kodlu uyarı ile İstanbul’da gök gürültülü sağanak yağışlara dikkat çekerek, dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

İstanbul Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 8 Temmuz Cumartesi günü İstanbul için “Sarı Kod Meteo Uyarı“sını İstanbullularla paylaştı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre; 8 Temmuz 2023 Cumartesi sabah saatlerinden itibaren İstanbul ve Yalova’da yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), Kocaeli’nde çok kuvvetli (50-75 kg/m2), Sakarya’da Şiddetli (50-100 kg/m2), Sakarya’nın doğu ilçelerinde aşırı (100 Kg/m2 üzeri) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış olacağı tahmin ediliyor.

İstanbul ve Yalova’da Pazar sabah saatlerine kadar, diğer yerlerde Pazar akşam saatlerine kadar aralıklarla etkili olması beklenen yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Meteo Uyarı Rengi (8 Temmuz, Cumartesi): Sarı

Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ