logo

İstanbul’da Hafta İçinde Kar Yağışı Bekleniyor

İstanbul’da Hafta İçinde Kar Yağışı Bekleniyor

Meteoroloji tahminleri ve İstanbul Valiliği duyurusuna göre Çarşamba gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava ile birlikte İstanbul’da etkili kar yağışı bekleniyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Çarşamba gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelerek Trakya ve Marmara bölgelerini etkisi altına alan soğuk hava ile birlikte bölgede başlaması beklenen kar yağışının Perşembe gününden itibaren bölgede etkili olması bekleniyor.

Balkanlar üzerinden giriş yapan soğuk hava ile Trakya’dan başlayan daha sonra Marmara Bölgesi’ni de etkisi altına alan kar yağışının doğuya kayarak, yurdumuzun önemli bölümünde Pazar gününe kadar etkili olması bekleniyor.

İSTANBUL VALİLİĞİ DUYURDU:

İSTANBUL’DA YENİ HAFTADA KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

İstanbul Valiliği tarafından yapılan duyuruda hafta içinde İstanbul’da kar yağışı beklendiğine dikkat çekilerek; “İstanbul’da Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre; Bugün (3 Şubat) çok bulutlu olması beklenen havanın, yarın (4 Şubat) rüzgârlı; Çarşamba günü (5 Şubat) kuvvetli yağmurlu; Perşembe (6 Şubat) ve Cuma günü (7 Şubat) ise kar yağışlı olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine İstanbul’da yeni haftanın ilk gününde hava (3 Şubat) çok bulutlu olacak. En düşük 9, en yüksek 15 derece olacak havanın yarın en düşük 10, en yüksek 15 derece; Çarşamba günü en düşük 12, en yüksek 15 derece; Perşembe günü en düşük 2, en yüksek 4 derece; Cuma günü ise en düşük 0, en yüksek 5 derece olacak.”  Denildi.

DEPREM BÖLGESİ KARLI

Deprem bölgesinin kar yağışlı geçeceği belirtilen Meteoroloji tahminlerinde, Sivas, Gümüşhane, Bayburt ve Erzincan çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Deprem bölgesinde Pazartesi günü yağış beklenmiyor ve havanın parçalı çok bulutlu geçmesi bekleniyor. Bölgenin, Salı günü sabah saatlerinden itibaren yağışlı bir sistemin etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Yağışların Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri genellikle aralıklı yağmur ve karla karışık yağmur, yüksek kesimlerinde kar şeklinde, Cuma ve Cumartesi günleri ise aralıklı kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Çarşamba ve Perşembe günleri ise orta kuvvette ve yer yer kuvvetli esmesi bekleniyor.

YURDUMUZDA HAVA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Kıyı Ege, Antalya çevreleri, Çanakkale’nin güney ilçeleri, Balıkesir’in batı kesimleri ile akşam saatlerinden sonra Batı ve Orta Karadeniz ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Ankara, Çankırı, Kırıkkale ve Yozgat çevrelerinin yağmur ve sağanak, Sivas, Gümüşhane, Bayburt ve Erzincan çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden sonra Batı Karadeniz’de kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın gece saatlerinden sonra Batı Karadeniz’de kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinden eseceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI:
Hava sıcaklıklarının yurt genelinde 1 ila 3 derece artacağı, iç ve batı bölgelerde mevsim normalleri üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR:
Kuzey ve iç kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden, güney ve doğu kesimlerde kuzey ve kuzeybatı, gece saatlerinden sonra Batı ve Orta Karadeniz’de batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette Batı karadeniz’de kuvvetli ve yer yer fırtına (50-70 km/saat ) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:
Yağışların gece saatlerinden sonra Batı Karadeniz’de ( Zonguldak, Bartın, Düzce, Bolu, Karabük, Kastamonu ve Sinop) kuvvetli (21-50 kg/m²) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI:
Rüzgarın; Batı Karadeniz’de gece saatlerinden sonra batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu, Çanakkale’nin güney ilçeleri, Balıkesir’in batı ilçeleri ile gece saatlerinden itibaren İstanbul, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE ve AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu, batısı ile zamanla bölge geneli parçalı çok bulutlu, Egenin kıyı kesimleri ve Antalya çevrelerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Ankara, Çankırı, Kırıkkale ve Yozgat çevrelerinin yağmurlu, Sivas çevrelerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden sonra bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın gece saatlerinden sonra batı kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi bakleniyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Orta Karadeniz ile Giresun çevrelerinin yağmur ve sağanak, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU ve GÜNEY DOĞU ANADOLU

Güney Doğu Anadolu’nun Az bulutlu geçeceği yer alırken, Doğu Anadolu’da tahmin edilen bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu gece saatlerinden sonra Erzincan çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ