logo

İstanbul’da İBB Bünyesindeki Otobüsler İETT’ye Bağlandı

İstanbul’da İBB Bünyesindeki Otobüsler İETT’ye Bağlandı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nin eylül ayı oturumunda oy birliği ile alınan kararla özel halk otobüsleri İETT’ye bağlanarak tüm otobüsler İBB çatısında toplandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül toplantısında oy birliğiyle alınan kararla kent genelinde İBB bünyesinde hizmet veren özel halk otobüsleri dahil tüm otobüslerin İETT’ye bağlanmasına karar verildi.

İETT’NİN DÜZENLEDİĞİ SEFER SAYILARINDA ARTMA İKANI

İBB Meclisi’nde alınan karar ile İBB’nin sübvanse ettiği özel halk otobüsleri İETT çatısı altında birleşti. İstanbul’da tüm otobüsler tek renk olacak. İBB’nin sübvansiyon ödemeleri kalkacak, otobüslerin gelir garantisi olacak. İETT’nin düzenlediği sefer sayılarında artma ikanı olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Meclisi’nde, oy birliğiyle alınan karar doğrultusunda, şehirdeki tüm toplu taşıma otobüsleri İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel(İETT)’ye bağlandı.

Meclis kararıyla özel halk otobüsleri (ÖHO), Ulaşım A.Ş, İstanbul Otobüs A.Ş, İETT tek çatı altında İBB bünyesinde birleşiyor.

OTOBÜSLER TEK RENK OLARAK İETT ÇATISI ALTINDA BİRLEŞECEK

Tüm otobüsler tek renk olarak İETT çatısı altında birleşecek. Seferler, metro güzergahlarına uygun olacak şekilde tekrar şekillendirilecek. Böylece İETT ilave mali yükten kurtulmuş olacak.

TEK TİP KIYAFET, SOSYAL HAKLARINA DÜZENLEME

Özel halk otobüsü şoförleri için de yeni bir dönem başlıyor. Tek tip kıyafet olacak, mesai saatleri ve sosyal haklarına düzenleme gelecek. İstanbul halkının toplu taşımadaki şikayetleri azalacak.

İBB Meclisi 8’inci seçim dönemi, 2’nci toplantı yılı, Eylül ayı 3’üncü birleşimi, koronavirüs önlemleri kapsamında Yenikapı’da bulunan Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti.

ÖZEL TAŞIMACI İŞLETME SİSTEMİ RAPORU GÖRÜŞÜLDÜ

Yapılan toplantının 266’ncı gündem maddesi olan Özel Taşımacı İşletme Sistemi, Hukuk Komisyonu ile Ulaşım ve Trafik Komisyonu ile Kent Ekonomisi, Meslek Odaları ve Sendikalar Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu Müşterek raporu, meclis üyelerinin oylarına sunuldu.

İSTANBUL’DAKİ TÜM OTOBÜSLER İETT’YE BAĞLANMASI OY BİRLİĞİYLE KABUL

Rapor kapsamında, İstanbul’daki tüm otobüslerin İETT’ye bağlanması oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddesinin kabulü ile beraber otobüsler artık tek renk olacak ve seferler metro hatlarına göre şekillendirilecek. Bu uygulama ile beraber toplu taşımadaki şikayetlerin azalması beklenirken, tüm otobüslerin gelirleri İETT ve İBB tarafından garanti altına alınacak.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ