logo

İstanbul’da İlk Kar Sultanbeyli ve Kartal’a Düştü

İstanbul’da İlk Kar Sultanbeyli ve Kartal’a Düştü

karİstanbul’a mevsimin ilk kar yağışı Anadolu Yakası’nın yüksek kesimleri, Sultanbeyli ve Kartal’da lapa lapa yağdı. İstanbul’da belediyeler kar alarmı verdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul’a mevsimin ilk kar yağışı Sultanbeyli ve Kartal’a yağdı. Anadolu Yakası’nın yüksek bölgelerinde başlayan kar yağışı Sultanbeyli ve Kartal’da zaman zaman lapa lapa kar yağışı şeklinde gerçekleşti.

Kış başlangıcındaki İstanbul’da beklenen kar yağışı başladı. Anadolu yakasında Sultanbeyli ve Kartal’ın yüksek kesimlerine lapa lapa kar yağdığı görüldü. Belediye ekipleri kar yağışı nedeniyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için hazırlıklı yaparken, mevsimin ilk kar yağışının normal olduğunu söylendi.

Tüm yurtta mevsim normallerinin üstünde seyreden hava sıcaklıkları sonucu erik ağacı mevsimini şaşırıp çiçek açtı. Muğla’nın Bodrum ilçesi Turgutreis beldesinde kış ortasında çiçek açan erik ağacı şaşırttı.

Türkiye’nin karayolu ulaşımındaki önemli geçiş güzergahlarından biri olan Bolu Dağı’nda sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı sürücülere zor anlar yaşatırken, karayolları ekipleri tuzlama ve kar küreme çalışmalarına başladı.

İstanbul ile Ankara’yı birbirine bağlayan D-100 Karayolu’nun Bolu Dağı kesiminde de beklenen kar yağışı başladığı bildiriliyor. Sabahın erken saatlerinde aniden bastıran kar yağışı zeminde etkili oldu. Seymenler ve Karanlıkdere mevkiilerinde yol zaman zaman tek şeride düşerken, karla kaplanan şeritler karayolları ekipleri tarafından açıldı. Araç yoğunluğunun yaşandığı D-100 Karayolu’nda trafik polisleri de kazaların yaşanmaması için güzergahı kontrol etti. Kar yağışıyla birlikte sis etkili olunca sürücüler zor anlar yaşadı. Kar yağışının etkisini giderek artırması bekleniyor.

Yurdun büyük bir bölümünde soğuk hava ve kar yağışı etkili olurken, hava sıcaklığının 14 derece olarak ölçüldüğü Antalya’da vatandaşlar denize giriyor.

Kış mevsiminin başladığı bugünlerde ülkenin pek çok kenti soğuk havanın etkisi altındayken, turizmin başkenti Antalya’da hala deniz keyfi yapılıyor. Meteoroloji Bölgesel Tahmin Merkezi yetkililerinden edinilen bilgiye göre, kentte hava sıcaklığı 14, deniz suyu sıcaklığı ise 20 derece ölçüldü.

Kar yağışı kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ’ı yeniden beyaza bürürken, tatilciler yolda kar çilesi yaşadı. Jandarma ekipleri, otobüs ve otomobillerin zincirsiz çıkışına izin vermiyor.

Uludağ’da başlayan yoğun kar yağışı, Bursa’nın üst mahallelerini de beyaza bürüdü. Otobüslerle Uludağ’a çıkmak isteyen tatilciler kar sürpriziyle karşılaştı. Kar lastiği bulunan araçların çıkışına izin verilirken, diğer araçlar ve otobüsler 8. kilometreden itibaren zincir takılarak gönderiliyor.

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ