logo

İstanbul’da ”Kanal İstanbul Sürgünü” Başlıyor!

İstanbul’da ”Kanal İstanbul Sürgünü” Başlıyor!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “AKP tarafından “Biz bu şehre ihanet ettik” itiraflarının yapıldığı bir dönemde İstanbul’da durum her geçen gün daha da kötüleşiyor” dedi.

Bunun son örneği 16 Şubat 2021 tarihinde alınan bir kararla tescillenmiştir diyen Gürsel Tekin, İstanbul’un Arnavutköy ilçesinde geçimini sadece hayvancılıkla sağlayan çiftçiler şimdi de kanal İstanbul gerekçesiyle sürgüne tabi tutulmak isteniyor. Salgın koşulları tüm yıkıcılığıyla devam ederken, çiftçiye anal İstanbul sürgünü reva görülüyor ” diyerek tepki gösterdi.

Tekin açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Pandemi yasakları sürerken alınan bu karar hem İstanbul’a hem de çiftçimize bir ihanettir. Salgın süreci, sağlıklı gıdaya erişimin ve çevrenin bir kez daha önemini tüm dünyaya anımsatmışken, Arnavutköy İlçesinde tarımsal üretimle uğraşan yaklaşık 500 çiftçi ailesinin yerlerinden sürgün edilecek olması tam bir akıl tutulmasıdır.”

“İstanbul, 20 yıl önce tüm sebze, meyve ve gıda tüketiminde kendi kendine yetebilen bir şehirken, şimdilerde hiçbir üründe tüketim ihtiyacını karşılayabilecek durumda değildir. Bu karar ile İstanbul halkının sağlıklı tarımsal ürün ve gıdaya ulaşması bir kez daha engellenmiş olacaktır. Kararın etkileyeceği çiftçiler ve aileleri büyük ölçüde hayvancılık yapmaktan vaz geçmek durumunda kalacaktır. Bu durum ihanet değil de sizce nedir? ” diyerek alınan karara tepki gösterdi.

Tekin, Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı bu karar sonrasında hayvancılıktan başka geçim kaynağı olmayan çiftçilerin, sırf “mega projeler” yüzünden buralardan sürgün edilecek olmasına, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ne zaman ses çıkaracak? Dorusu çok merek ediyorum” dedi.

Geçimini hayvancılıktan sağlayan çiftçiler ve yöre halkı başka yerlere sürgün edildikten sonra her zaman olduğu gibi beton lobilerinin ve rant çetelerinin talepleri doğrultusunda uygun alanlar oluşturulacağını söyleyen Tekin, Arnavutköy’ün, mega projelerin rant alanı olmasına müsaade etmeyeceğiz. Kanal İstanbul çevresinde bulunan ve yasa gereği tarımsal niteliği korunması gereken tarım arazileri için çiftçilerimizle dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz. “Biz bu şehre ihanet ettik”  itiraflarınızdan sonra, bu şehir için üreten çiftçilerimizi sürgüne tabi tutmanıza izin vermeyeceğiz” dedi.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ