logo

İSTANBUL’DA YOĞUN VE ETKİLİ KAR YAĞIŞI

İSTANBUL’DA YOĞUN VE ETKİLİ KAR YAĞIŞI

kar_yagisİstanbul öğle saatlerinde başlayan ve giderek artan yoğun kar yağışının etkisi altında. Yoğun kar yağışı trafiği olumsuz etkilediği İstanbul’da buzlanma uyarısı var.

Recep Kenan/itvhaber.com

MARMARA KAR YAĞIŞLI

Meteorolojinin tahminlerine göre; Marmara Bölgesinin çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; akşam saatlerinde kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. Gece ve yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde Trakya ile bölgenin güneydoğu kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara ve Kuzey Ege ile Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Eskişehir, Ankara’nın batısı, Samsun, Ordu, Giresun, Muş, Bitlis, Van, Şırnak, Hakkari, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek rüzgarın; Marmara, Kıyı Ege ve Akdeniz kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI

Gece ve yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğini belirten Meteoroloji yetkilileri vatandaşlara yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ