logo

İstanbul’un Dijital Platformu HOWTOİSTANBUL Açıldı

İstanbul’un Dijital Platformu HOWTOİSTANBUL Açıldı

istanbulİstanbul’un turizm sektöründeki tüm kurum ve kuruluşları tek bir dijital platformda buluşturacak howtoistanbul.com internet sitesi Kalyon Otel’de tanıtıldı.

İstanbul’un turizm sektöründe sürdürülebilir bir cazibe merkezi olmasını amaçlayan, turizm sektöründeki tüm kurum ve kuruluşları tek bir dijital platformda buluşturacak howtoistanbul.com internet sitesinin tanıtımı Kalyon Otel’de yapıldı.

İstanbul Valiliği tarafından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ortaklığı, TÜRSAB ve İRO iştirakiyle hayata geçirilen, İstanbul turizmine büyük katkı sağlayacak “İstanbul’un Sürdürülebilir Bir Turizm Destinasyonu Olmasına Katkı için Dijital Bir Platformun Kurulması ve Tanıtılması Projesi” lansmanına İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Vali Yardımcısı Kazım Tekin, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, İRO Başkan Vekili Sedat Bornovalı, TUROB Başkanı Timur Bayındır, TTYD Başkanı Murat Ersoy ve davetli gazeteciler katıldı. İstanbul’un sanal dünyadaki görünürlüğünü arttıracak projenin finansmanı İstanbul Kalkınma Ajansı’ndan sağlandı.

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy İstanbul’un son yıllarda her alanda bir cazibe merkezi haline geldiğini ancak Napolyon’un “para, para, para” sözüne karşılık kendilerinin de “tanıtım, tanıtım, tanıtım” dediklerini söyleyerek “howtoistanbul” projesinin öneminin altını çizdi.

Vali Mutlu’da, dijital çağda yaşadığımızı hatırlatarak, İstanbul’u tanıtmak amacıyla bu yönde bir çalışma yapmak gerektiği için herkesin el ele verdiğini belirtti. 9 aylık bir çalışma sonucunda ortaya çıkan İstanbul’un Dijital Platormu’na sahip çıkılması ve daha da geliştirilmesi gerektiğini söyleyen Mutlu, “howtoistanbul” projesinin temelde bir İstanbul Kalkınma Ajansı projesi olduğunun altını çizerek, bir cazibe merkezi haline gelen İstanbul’un bu yıl ilk defa 10 milyon turist hedefine çok yaklaştığını söyledi. Geçen yılın ilk 10 ayına göre, 2013 yılında İstanbul’a gelen turist sayısında yüzde 12 artış olduğunu dile getiren Mutlu, bu sayının bu yıl 8 milyon 900 bini geçtiğini ve yılsonunda 10 milyon turist sayısını aşacaklarını söyledi. İstanbul Kalkınma Ajansı olarak 2012 yılında turizm projelerine 10 milyon lira ayırdıklarını ve toplamda 16 ayrı projeyi desteklediklerini söyleyen Mutlu, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve turizmcilere de çağrı yaparak, önümüzdeki yıl bu rakamın 20 milyon liraya çıkarıldığını belirtti ve yeni proje teklifleri beklediklerini ifade etti. Vali Mutlu, projede emeği geçen herkese teşekkür ederek, İstanbul’un dijital platformunun hayırlı olmasını diledi.

“howtoistanbul” projesinin tanıtım toplantısı proje ile ilgili yapılan sunum ve gösterilen tanıtım filmi ile son buldu.

“How to İstanbul” nedir?

İstanbul’un turistik, kültürel, sanatsal değerleri, sosyal yaşamı, güzellikleri ile ilgili detaylı bilgilere ulaşabilecek “howtoistanbul.com” internet sitesi üzerinden otel rezervasyonu, vize başvurusu yapılabilecek, uçak bileti ve müze kart alınabilecek, canlı hava durumu öğrenilebilecek. Ayrıca site üzerinde, İstanbul’daki tarihi mekânlar, kutsal yerler, hastaneler ve konuma bağlı bilgilere ulaşılabilecek. www.howtoistanbul.com web sitesi şu anda İngilizce yayın yapıyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ