logo

İstanbul’un Kalbi Yenilenen Beyazıt Meydanı’nda ‘Tarihi Yarımada’ Sergisi

İstanbul’un Kalbi Yenilenen Beyazıt Meydanı’nda ‘Tarihi Yarımada’ Sergisi

Yenilenen Beyazıt Meydanı, ‘Antik Çağ’dan Günümüze 3 İstanbul 1 Tarihi Yarımada Sergisi İstanbul’un kalbinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla açıldı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Yenilenen Beyazıt Meydanı’nda “Antik Çağ’dan Günümüze 3 İstanbul 1 Tarihi Yarımada Sergisi”nin açılışını gerçekleştirdi.

İSTANBUL’UN KALBİNDE ‘TARİHİ YARIMADA’ SERGİSİ

Yenilenen Beyazıt Meydanı, İstanbul’un kalbinde açılan ‘Antik Çağ’dan Günümüze 3 İstanbul 1 Tarihi Yarımada Sergisi’ne ev sahipliği yaptı. Sergiyi açan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbulluların İBB’nin bitecek projelerini de görüp, bilgilenebileceği sergiye davet ederek, “Gelin, görün, düşüncelerinizi ve önerilerinizi bizimle paylaşın. Tarih yarımadanın ortaya çıkmaya başlayan bu yeni halini, doya doya yaşayın. Gelin siz de tarihi yarımadanın geçmişten geleceğe aktardığı o güzel hikayenin tüm insanlığa verdiği o eşsiz mesajın bir taşıyıcısı olun” çağrısında bulundu. Toplam 60 projenin yer aldığı sergi, Ekim ayı boyunca tüm İstanbulluların ziyaretine açık olacak

ANTİK ÇAĞ’DAN GÜNÜMÜZE 3 İSTANBUL 1 TARİHİ YARIMADA SERGİSİ

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde yenilenen Beyazıt Meydanı’nda, “Antik Çağ’dan Günümüze 3 İstanbul 1 Tarihi Yarımada Sergisi”nin açılışını gerçekleştirdi.  Konuşmasında, İstanbul’un coğrafi açıdan Allah’ın bir lütfu konumunda olduğunu belirten İmamoğlu, “Yaklaşık 40 yıla doğru giden İstanbul anılarımın da büyük bir bölümünün odağında burası var. Her ne kadar kampüsüm burası olmasa da okuduğum üniversite, İstanbul Üniversitesi’nden tutun ticaret yaşamından, gezip öğrenme konusunda odaklandığım alan, tarihi yarımada. 40 yıla dönüp baktığımda, hepimizin hayatında bu kadar etkili olan bir alan, ne acı ki ihmal edilmişlikler, gecikmişlikler, özensizlikler, yapılan geri dönülmesi mümkün olmayan hatalar, bir kısım geciken işlerin insanlara verdiği sıkıntılar… Bütün bu konulara baktığımızda, ‘Bu alan için yapacağımız çok şey var ve hızlıca hareket edeceğimiz çok şey var’ diye karar verdik. Bu gördüğünüz stantlarda oluşan bütün hamlelerimiz -ama bitmiş ama süren ama yapılması planlanan- fikre açık bu platformumuz, tarihi yarımadanın çok yakın zaman diliminde, yani 2030’u bile hedefleyen sürecinde, olağanüstü güzelliklerle bizi buluşturmaya namzet” dedi.

“BEYAZIT MEYDANI BULUŞMA VE MÜZAKERE MEYDANI OLARAK ÖNE ÇIKACAK”

“Tüm bu projelerin geri planında bir hikaye de var” diyen İmamoğlu, “Tarihi yarımadada bu bölgenin tarihinden, üç küresel döneme yayılan birikiminden süzülüp gelen büyük bir hikayeyi geleceğe taşımanın da sorumluluğunu yönetiyoruz. Tarihi yarımada, artık eşsiz tarihi ve turistik değerlerinin yanı sıra, sadece İstanbul ve Türkiye için değil, tüm dünya için ‘Bir arada yaşayabilir miyiz’ sorusuna güçlü bir biçimde, ‘Evet’ yanıtı veren, buluşma ve müzakere meydanı olarak öne çıkacaktır” ifadelerini kullandı. “Saraçhane’deki belediye binamızın uluslararası bir merkeze dönüşmesi, buranın bir toplantı, bir hafıza, bir kütüphane ve aynı zamanda konvansiyon merkezi şeklinde kullanılması yönünde bir çalışmayı da başlattığımızı duyurmak istiyorum” bilgisini paylaşan İmamoğlu, “Yani aslında halka ait bu yuvayı, bu yeri, bu mekanı bütün dünyayla paylaşarak, bu evrensel duyguların tarihin derinliklerinden gelen biçimini, damıtılmış bir biçimde bütün dünyaya aktarabilmenin merkezi olsun istiyoruz. Bu birikimi bir yandan taçlandırmak, bir yandan da yerel ve küresel düzlem halinde insanlığın hizmetine daha etkin bir biçimde sunma zamanıdır” diye konuştu.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ