logo

23 Temmuz 2012

İşte 2020 Olimpiyatlarına aday olan İstanbul’un logosu

İşte 2020 Olimpiyatlarına aday olan İstanbul’un logosu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , 2012 Londra Olimpiyatları’na gidecek sporculara Dolmabahçe Sarayı’nda iftar yemeği verdi. Başbakan Erdoğan , iftar yemeğinin ardından da 2020 Olimpiyatları’na aday kent olan İstanbul ‘un logosunu da tanıttı.

Dolmabahçe Sarayı‘ndaki Hasbahçe’de iftar yemeğinin ardından konuşan Erdoğan, Türkiye olarak, 2012 Olimpiyat Oyunları‘na gerçekten “tarihi nitelikte bir çıkarma” yapıldığını belirterek, hükümet olarak, spora, sporun altyapısına ve sporcuya yapılan büyük yatırımların bir sonucu olarak, bu yıl, olimpiyat oyunlarına 181 sporcunun katıldığını söyledi.

Londra 2012 Olimpiyat Oyunları’na, 66 bayan ve 48 erkek olmak üzere toplam 114 sporcunun katılacağını, bunun ülke için gururlanma vesilesi olduğunu vurgulayan Erdoğan, paralimpik oyunlara ise 21’i bayan, 46’sı erkek toplam 67 sporcunun katılacağını, olimpiyat oyunları ve paralimpik oyunlara, toplamda 87’si kadın, 94’ü erkek 181 sporcu ile tarihin en yüksek sporcu sayısıyla katılındığını bildirdi.

Erdoğan, bunun, 1936’dan bu yana değerlendirildiğinde, ulaşılan en yüksek rakam olduğuna işaret ederek, yine bu yıl, ülke tarihindeki en fazla spor branşına katılma fırsatı yakalandığını ve olimpiyat oyunlarına 16 farklı branşta, paralimpik oyunlarda ise 10 farklı branşta yarışılacağını kaydetti.

2020 Olimpiyat Oyunları için 6 aday şehir olduğunu hatırlatan Erdoğan, Roma ‘nın ekonomik sıkıntılar nedeniyle adaylıktan çekildiğini, Bakü ve Katar’ın adaylık statüsü kazanamadığını dile getirdi.

Erdoğan, şu anda İstanbul ‘un 2020 Olimpiyatları için Madrid ve Tokyo ile yarıştığını belirterek, “Belki Madrid çekilebilir belli olmaz, onlarda da durum malum” dedi.

7 Eylül’de Arjantin ‘de yapılacak oylama ile kazanan şehrin dünyaya ilan edileceğine değinen Erdoğan, “Bunu kazanmamız halinde, 2013’ten itibaren 2020’ye yönelik tabii bütün altyapıyı da en ideal şekilde eksiklerimizi gidererek hazırlayacağız” diye konuştu.

İSTANBUL 2020 LOGOSU
Daha sonra, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , sporculara 60’ar Cumhuriyet altını ve antrenörlere 30’ar Cumhuriyet altını karşılığında sembolik çeklerini sunarken, “İnşallah bu, Londra’dan gelecek altınların aynı zamanda habercisidir” dedi.

Sporculara, kendisinin imzası bulunan iPad de hediye eden Erdoğan, ayrıca 2020 İstanbul Olimpiyatları logosunu da tanıttı.

Olimpiyatlara katılacak sporculara 60’ar Cumhuriyet altını, antrenörlere 30’ar Cumhuriyet altını olmak üzere, toplam 9 milyon TL değerinde 14 bin 142 adet Cumhuriyet altını karşılığı sembolik çek dağıtıldı.

Radikal – AA

Paylaşın:
Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ