logo

İstifalarla Bürokrasi Boşalıyor

İstifalarla Bürokrasi Boşalıyor

istifa_hakan_fidanMilletvekili adaylığı başvuru süresinin son gününde istifa ile ilgili çeşitli kulis bilgilerinin yanı sıra istifa haberleri de geliyor. İstifalar bürokrasiyi boşalttı.

 Recep Kenan/itvhaber.com

MİT Müsteşarı Hakan Fidan İstifa Ettti

Bu istifaların en önemlisi kuşkusuz MİT Müsteşarı Hakan Fidan. “Sır Küpüm” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onaylamamasına rağmen İstifasını verdi. Hakan Fidan’ın milletvekilliği aday adaylığına başvurusuna kesin gözüyle bakılıyor. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin de adaylık başvurusu gerekçesi ile istifa edeceği iddia ediliyor.

7 Haziran’da yapılacak milletvekilliği genel seçimi için çok sayıda bürokrat aday adaylığı başvurusu hazırlığı yapıyor.

YSK’ya Göre İstifa Etmesi Gerekenler

Yüksek Seçim Kurulu, 6 Ocak’ta yayınladığı genelge ile seçimlerde aday adayı olabilmek için kimlerin istifa etmesi gerektiğini şöyle belirledi:”Yüksek yargı organı mensupları, öğretim elemanları, RTÜK üyeleri, memurlar, belediye başkanları, subaylar-astsubaylar, siyasi partilerin il ve ilçe yönetim kurulu başkan ve üyeleri, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri, oda borsa başkanları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, sendikalar, kamu bankaları, üst birliklerin ve bunların üst kuruluşlarının ve katıldıkları teşebbüs ve ortaklıkların yönetim ve denetim kurullarında görev alanlar.”

Üst Düzey Bürokratlardan İstifa

MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın yanı sıra; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başdanışmanı Aydın Ünal, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, PANKOBİRLİK Başkanı Recep Konuk, THK Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban, Adalet Bakanlığı Yüksek Müşavirliği görevini yürüten Adnan Boynukara, Sosyal Güvenlik Kurumu İnşaat ve Emlak Daire Başkanı Abdullah Kavaklı AK Parti’den milletvekili aday adaylığı başvurusu yapmak için istifa ettiler.

Seçimlerde aday olmak isteyen bürokrat ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları personelinin istifa etmeleri için verilen süre 10 Şubat akşamı doluyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “işaret gelmeden aday olmayın” şeklindeki ifadelerine rağmen, bürokrasinin çeşitli kademelerinde seçimde aday adayı olabilmek için çok sayıda bürokratın istifa hazırlığında olduğu belirtiliyor.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in Özel Kalem Müdürü İstifa Etti

TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in Özel Kalem Müdürü Mücahit Durmuşoğlu, AK Parti’den milletvekili adayı olabilmek için görevinden istifa etti. 2011 yılından bu yana TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in Özel Kalem Müdürü olan Durmuşoğlu, AK Parti’den Osmaniye Milletvekili aday adaylığı baş vurusu yapacak.

Bakanlık Bürokratlarından İstifa

İstifa süresinin son gününe gelinirken ekonominin en güçlü bürokratı olarak görülen, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal, milletvekilliği aday adaylığı için yarından geçerli olmak üzere istifa kararı aldı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Cevahir Uzkurt yanı sıra, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, TETAŞ Genel Müdürü Münip Karakılıç da istifa etmesi beklenen bürokratlar arasında olduğu iddia ediliyor.

İSTİFA İÇİN İSMİ ÖNE ÇIKANLAR

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, AB Bakan Yardımcısı Alaattin Büyükkaya, Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, Kalkınma Bakanı Yardımcı Mehmet Ceylan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Yardımcısı Kudbettin Arzu, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ön plana çıkıyor.

Üniversitelerden İstifa

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu da aynı gerekçe ile istifa etti. Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Rektör Yardımcılığı görevden istifa eden Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım, milletvekili adaylığı için görevinden istifa ettiğini açıklayanlardan. Ankara Üniversitesi SBF Dekanlığı görevinden bir süre önce istifa eden öğretim üyesi Prof. Dr. Yalçın Karatepe CHP’den aday adayı olmak için öğretim üyeliğinden ayrıldı.

MEB’den İstifalar Var

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşar Yardımcıları Salih Çelik ve Yusuf Büyük, 7 Haziran 2015’te yapılacak genel seçimler öncesi, milletvekili aday adayı olmak üzere görevlerinden istifa etti. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Kemal Biçerli de milletvekili aday adayı olmak üzere istifa dilekçesini verdi.

Sporculardan İstifa

Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya ile Avrupa ve Dünya Şampiyonu Trabzonlu güreşçi Selçuk Çebi’de, AK Parti’den milletvekilliği aday adaylığı için Spor Bakanlığı’ndaki Müşavirlik görevinden istifa etti.

Mehmet Atalay İstifasını Açıkladı

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay da önceki gün istifasını resmi olarak açıklarken, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Metin Kilci Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin istifa edecek müsteşarlar arasında gösteriliyor.

Milletvekilliği adaylığı için İstifa eden yada istifası beklenen simler şöyle:

Adnan Boynukara – Adalet Bakanlığı Yüksek Müşaviri – AK Parti

Ali Akay – İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı

Ali Akmaz (Prof. Dr.) – Şırnak Üniversitesi Rektörü- AK Parti

Aydın Er (Op. Dr.) – Alaşehir Hastane Yöneticisi, Başhekimi- AK Parti

Aydın Ünal – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanı- AK Parti

Ayhan İsen – Enerji Bakanlığı Müşaviri- AK Parti

Cafer Giyik – Van Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) – AK Parti

Cevdet Kesen (Dr.) – Aile hekimi Elazığ- AK Parti

Demirhan Şerefhan – Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nun başkanı

Hakan Fidan – Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı- AK Parti

Halim Orta (Prof. Dr.) – Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürü

Hasan Albayrak – Başbakanlık Müşaviri- Kredi ve Yurtlar Kurumu eski Genel Müdürü- AK Parti

İsmail Gündoğdu (Yard. Dç. Dr) – Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi- AK Parti

Mehmet Çakırtaş – Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Uluslararası İlişkiler Daire Başkanı

Mehmet Atalay – Basın İlan Kurumu Genel Müdürü – AK Parti

Muammer Muşmal- Merkez Valisi- MHP

Nihat İnanç (Prof. Dr.) – Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü- AK Parti

Özgür Enginyurt (Dr.) – Ordu Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi- AK Parti

Recep Konuk – Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanı

Suat Kolukırık (Doç. Dr.) – SDÜ Sosyoloji Bölümü- AK Parti

Süleyman Girgin – Türkiye Maden-İş Yatağan ve Havalisi Şube Başkanı- CHP Muğla

Şanal Tosun (Dr.) – Tütün Alkol Piyasaları Düzenleme Kurulu’nda Sağlık Bakanlığı temsilcisi- AK Parti

Sezai Ensari – Sümerbank Genel Müdürü

Tancan Uysal – İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcısı- AK Parti

Ünsal Ban – THK Üniversitesi Rektörü – AK Parti

Vural Şahbenderoğlu – Aydın Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı- CHP

Yalçın Karatepe (Prof. Dr.) – Ankara Üniversitesi SBF eski Dekanı- CHP

Yaşar Uğurlu (Dr.) – RTÜK Başkanlık Müşaviri- AK Parti

Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümü öğretim üyesi Hüseyin Yayman – AK Parti

Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal – AK Parti

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu – AK Parti

Spor Bakanlığı Müşaviri Çebi – Ak Parti

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Rektör Yardımcısı Kadri Yıldırım – HDP

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik – AK Parti

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük – AK Parti

TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in Özel Kalem Müdürü Mücahit Durmuşoğlu – AK Parti

Sosyal Güvenlik Kurumu İnşaat ve Emlak Daire Başkanı Abdullah Kavaklı – AK Parti

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda Müsteşar Yardımcısı Mücahit Demirtaş – AK Parti

 

RTÜK ve BDDK’dan da İstifa Gelebilir

BDDK’da da bazı bürokratların istifa etmesi beklenirken, bu kurumda öne çıkan isim ise Başkanvekili Müttalip Ünal. RTÜK Başkanı Davut Dursun, eski Savunma Sanayi Müsteşarı olan ve halen Başbakanlık danışmanlığını yürüten Murad Bayar’ın da aday olmak için istifa edecekleri öne sürülüyor. CHP kontenjanından RTÜK üyeliğine seçilen Ali Öztunç’un ismi de aday adayları arasında geçiyor.

İSTİFASI BEKLENEN DİĞER BÜROKRATLAR

İstifa etmesi beklenen diğer bürokratlar ise şöyle: “Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İsmail Yücel, Sağlık Bakanlığı Danışmanı Mustafa Kiremitçi, RTÜK üyesi Hasan Tahsin Fendoğlu, Adalet Bakanı Başdanışmanı Adnan Boynukara , Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Hizmetler Genel Müdür Yardımcısı Ü mit Güner, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıkları Genel Müdürü Osman İyimaya, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mustafa Kemal Biçerli, Kamu Denetçisi Abdullah Cengiz Makas. Ayrıca, Milli Emlak Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Yalçın, Sağlık Bakanlığı İletişim Koordinatörü Osman Güzelgöz, RTÜK Uluslararası İlişkiler Daire Başkanı Dr. Mehmet Çakırtaş ile Başbakanlık Müşaviri Hasan Albayrak’ın da aday adayları arasında adı geçiyor.

İş Dünyasından Adaylık Başvurusu

İş Adamlarından Aday Olacağı Konuşulan İsimler Şöyle:

Balo AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Harun Karacan, İSO Başkanvekili İsmail Gülle, KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Manisa-Alaşehir Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Soygör, Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, Sakarya TSO Başkanı Mahmut Kösemusul, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ, Malatya TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu. TESK Başkanı Bendevi Palandöken ile Memur Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ