logo

İstiklal Caddesi Bombalı Terör Saldırısı Şüphelisi Suriyeli Kadın Yakalandı

İstiklal Caddesi Bombalı Terör Saldırısı Şüphelisi Suriyeli Kadın Yakalandı

İstiklal Caddesi’ndeki Bombalı Terör Saldırısı ile ilgili çalışma yürüten İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri saldırı şüphelisi Suriye Uyruklu kadın teröristi yakaladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstiklal Caddesi’ndeki Bombalı Terör Saldırısı ile ilgili çalışma yürüten İstanbul Emniyet Müdürlüğü bombayı koyduğu tespit edilen Suriye uyruklu kadın teröristi yakaladı.

1200 KAMERA GÖRÜNTÜSÜ İNCELENDİ

İstanbul Beyoğlu İstiklal Caddesi’ndeki Bombalı Terör Saldırısı ile ilgili çalışma yürüten İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube birimleri bombayı koyan kadın teröristin olay yerine geliş ve gidiş güzergahlarını gören 1200 güvenlik kamerasını inceledi.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube birimleri saatler süren çalışmaların ardından bombalı terör saldırısı yapan kadının kullandığı araçları ve gittiği adresi tespit etti. 

TERÖR ŞÜPHELİSİ KADIN ADRESTE YAKALANDI

Özel Harekat polisi ve TEM operasyon timi eşliğinde belirlenen adresteki eve girildi. TEM polisi bombalı terör şüphelisi kadını kıskıvrak yakaladı. İrtibatlı olduğu tespit edilen 21 adrese düzenlenen operasyonla şüpheli kadına yardım ve yataklık edenler de gözaltına alındı.

Adresteki aramalarda ise bir tabanca, çok sayıda mermi, bir miktar döviz, altın ve Türk Lirası bulundu. Bomba arama eğitimli dedektör köpek kullanılarak bomba arandı.

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN AÇIKLAMA

Olayı gerçekleştiren 1999 Halep doğumlu, Suriye uyruklu Ahlam Albashir isimli şahısın sağ olarak ele geçirildiği açıklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Şahıs yapılan sorgusunda, PKK/PYD/YPG Terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin üzerinden ülkemize eylem yapmak için kaçak yollarla giriş yaptığını beyan etmiştir.” Denildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“KOBANİ’DEN İSTANBUL’DA EYLEM TALİMATI”

“PKK/PYD/YPG terör örgütünün Suriye Kobani’deki merkezinden İstanbul’da eylem talimatı alarak 13.11.2022 Pazar günü saat 16:20 sıralarında Bombalı eylemi gerçekleştirdiğini ve kaçtığını beyan etmiştir. Olayla ilgili başlatılan çalışmalar çok yönlü olarak devam etmektedir.”

IŞİD İHTİMALİ İDDİASI DA VAR!

Reuters’a yapılan açıklamada, saldırganın PKK’lı terör örgütüne bağlı olabileceğine inandığını fakat aynı zamanda IŞİD ihtimalinin de gündemde olduğunu aktardı. Türk yetkili, Türkiye’nin Suriye ve Türkiye’de yapılan operasyonlarla hem PKK’lıları hem de IŞİD’lileri kızdırdığını söyledi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ