logo

İYİ Parti ‘Temayül Yoklaması’ İstanbul’dan Başladı

İYİ Parti ‘Temayül Yoklaması’ İstanbul’dan Başladı

İYİ Parti, 14 Mayıs’ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi dolayısıyla İstanbul’un seçim bölgelerindeki milletvekili adaylarının belirlenmesi için temayül yoklaması yaptı.

Recep Kenan/itvhaber.com

İYİ Parti, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel seçimlerinde milletvekili olmak isteyen aday adayları için aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir’in de bulunduğu 15 ilde “ön seçim” şeklinde temayül yoklaması kararı almıştı.

İYİ  Parti’den İstanbul İl Başkanlığı tarafından temayül yoklaması ile ilgili açıklamada, “İstanbul başta olmak üzere büyük şehirlerde Milletvekilliği için ön seçim yapacak olan İYİ Partimiz’de gözler 2 Nisan’a çevrildi.” Denildi.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “14 Mayıs Seçimleri’nde Partimizden milletvekili olmak için birbirinden kıymetli yüzlerce aday müracaat etmiştir. En başından beri demokrasiyi olgun bir şekilde parti işleyişine yerleştirme gayesinde olan Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener ‘Temayül Yoklaması’ kararı almıştır.” İfadeleri yer aldı.

İstanbul’da 2 Nisan Pazar günü Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak olan ön seçimlerde partinin tüm kayıtlı üyeleri oy kullandılar.

“Temayül Yoklaması” kullanılan oylar aynı gün içerisinde şeffaf bir şekilde kamuoyuna ilan edileceği kaydedilirken, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Sayın Coşkun Yıldırım; “Tüm üyelerimizi bu pazar günü yapılacak olan demokrasi yarışına davet ediyor. Bizler “Tek Adam Rejimini” yıkmak için geliyoruz, diyorsak buna ilk önce tam ve olgun bir demokrasi işleyişini parti içerisinde uygulamalıyız” diyerek yarışa katılan tüm adaylara başarılar diledi.

Açıklamada, “Birçok siyasi partinin tüzüğünde yer almasına rağmen, temayül yoklamaları partilerin pek tercih etmek istemedikleri bir yöntemdir. Ancak partimiz üyelerine vekillerini sormaktan çekinmeyecektir. Çok partili hayata geçtiğimiz günden beri milletvekili adaylıkları toplumda hep tartışıla gelmiştir. İYİ Parti bu yöntemle çok büyük bir siyasi tabuyu yıkacaktır.” İfadeleri yer aldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » »
#

SENDE YORUM YAZ