logo

İzmir Depreminde Mucizenin Adı: İdil ve Elif

İzmir Depreminde Mucizenin Adı: İdil ve Elif

Ege Denizi Seferihisar açıları merkezli AFAD açıklamasına göre 6.6, diğer açıklamalarda 6.9 büyüklüğündeki İzmir depreminde 65 saat sonra mucizeler yaşandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Büyüklüğü 6.9 olarak açıklanan İzmir Depreminin 3.gününe mucizeler ile başlandı.

İZMİR DEPREMİNİN 3. GÜNÜNDE MUCİZELER YAŞANIYOR

İzmir Depreminin 3. Gününde Bayraklı’da çöken binaların enkazında sürdürülen arama kurtarma çalışmalarda yaşanan iki mucizede, depremden 58 saat sonra 14 yaşındaki İdil Şirin ve 65 saat sonra da 5 yaşındaki Elif Perinçek enkazdan sağ olarak kurtarıldı.

EMRAH APARTMANI ENKAZINDA 58 SAAT SONRA MUCİZE

 İzmir Depreminde en çok etkilenen Bayraklı’daki Emrah Apartmanı’nın enkazından İdil Şirin, depremden 58 saat sonra canlı olarak kurtarıldı. Aynı saatlerde ulaşılan İdil Şirin’in kardeşi İpek Şirin enkaz altından cansız bedeni çıkarıldı.

ELİF PERİNÇEK 65 SAAT SONRA KURTULDU

Yine Bayraklı’da yaşanan mucizede, arama kurtarma çalışmaları yürütülen Doğanlar Apartmanı’nın enkazından 65 saat sonra 3 yaşındaki Elif Perinçek yaralı olarak kurtarıldı.

İDİL ŞİRİN 58 SAAT SONRA ENKAZDAN YARALI ÇIKARILDI

İzmir Depreminde yıkılan Bayraklı’daki Emrah Apartmanı’nın enkaz altında 4 kişi olduğu belirlendi. Ekiplerin çalışmaları sonrası depremden 58 saat sonra enkaz altındaki kardeşlerden biri olan İdil Şirin canlı olarak kurtarıldı. Depremden yaklaşık 58 saat sonra yaralı olarak enkazdan çıkarılan İdil Şirin, ambulansla hastaneye kaldırıldı. İdil Şirin, enkaz altından yaralı kurtarılan 105’inci kişi oldu. Enkaz altında İdil Şirin’in kardeşi İpek Şirin’in de olduğu bilgisi aktarıldı. Ancak çalışmalar neticesinde İpek Şirin’den acı haber geldi. Ekipler, İpek’in cansız bedenine ulaştı.

65 SAAT SONRA YENİ MUCİZE: ELİF

İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarındaki 6.6 büyüklüğündeki depremde Bayraklı’da yıkılan Doğanlar Apartmanı’nın enkazında mahsur kalan 3 yaşındaki Elif Perinçek, 65 saat sonra yaralı olarak kurtarıldı. Küçük Elif’in annesi Seher Dereli Perinçek ile ikiz ablaları 10 yaşındaki Elzem ve Ezel de depremden 23 saat sonra sağ kurtarılmış, ağabeyi 7 yaşındaki Umut’un ise cansız bedenine ulaşılmıştı. Ekiplerin yoğun çabası sonucu depremden yaklaşık 23 saat sonra, Seher Dereli Perinçek ile ikizleri Elzem ve Elif Perinçek yaralı olarak kurtarıldı. Umut Perinçek’in ise cansız bedenine ulaşılmıştı.

ARAMA KURTARMA EKİPLERİNİN ÖZVERİLİ ÇALIŞMALARI

Depremden 65 saat sonra küçük ulaşılan, binanın kolonuyla evin penceresi arasına sıkıştığı belirlenen Elif Perinçek, ekiplerin yoğun ve özverili uğraşları sonrasında kurtarıldı. Bilinci açık olduğu ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen Elif Perinçek, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ