logo

İzmir Fuarı Dünya Gençlerinin Enerjisiyle Başladı, Konserler Devam Ediyor

İzmir Fuarı Dünya Gençlerinin Enerjisiyle Başladı, Konserler Devam Ediyor

Bu yıl “Gençlik” temasıyla düzenlenen Türkiye fuarcılığının ve İzmir’in simgesi İzmir Enternasyonal Fuarı, 92’inci buluşmasına Tunç Soyer dünya gençleriyle yürüdüğü kortejle başladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Türkiye fuarcılığının ve İzmir’in simgesi İzmir Enternasyonal Fuarı, 92’inci buluşmasına dev kortejle başladı.

“2026 AVRUPA GENÇLİK BAŞKENTİ FİNALİSTİ”

 İzmir’in “2026 Avrupa Gençlik Başkenti Finalisti” olmasına özel “gençlik” temasıyla kapılarını açacak fuarın gelenekselleşen kortejine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer’in yanı sıra, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Ümit Özlale, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, konuk il ve ilçelerin belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, büyükelçiler,  sanatçılar, üniversiteliler ve çok sayıda yurttaş katıldı.

TUNÇ SOYER, “HİÇBİR YERE GİTMENİZE RAZI DEĞİLİZ”

92. İzmir Enternasyonal Fuarı, dev bir kortejle kapılarını açtı. 1-10 Eylül tarihleri arasında “Gençlik” temasıyla düzenlenen İEF‘nin açılışında gençlere seslenen Başkan Tunç Soyer, “Hiçbir yere gitmenize razı değiliz. Bu ülke, yeryüzünün en mutlu ve en üretken nesillerini sarıp sarmalayacak güce sahip. Yeter ki biz bu toprakların gücünü, gençlerimizin gücüyle buluşturmayı başaralım. Göreceksiniz bu muhteşem değişimi hep birlikte gerçekleştireceğiz. Bu fuarın sizlere ithaf edilmesini, lütfen bu gayretimizin bir simgesi olarak kabul edin” dedi.

ÇİM KONSERLERİ’NİN İLK KONUĞU SİMGE SAĞIN

Gençlik temasıyla düzenlenen 92. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın açılış gecesinde Çim Konserleri’nin ilk konuğu Simge Sağın oldu. Orkestrasıyla sahnede unutulmaz anlar yaşatan Simge, İzmir’e sevgisini dile getirerek gençlerle doyasıya eğlendi.

ROCK&MORE SAHNESİ

alternatif müziğin sevilen ismi Gaye Su Akyol Rock&More Sahnesi’nin ilk konuğu oldu. Kültürpark 3 No’lu Hol önünde yer alan Rock&More Sahnesi de 3 Eylül’de Onur Özdemir, 4 Eylül’de Mary Jane, 5 Eylül’de Eypio, 6 Eylül’de Mavi Gri, 7 Eylül’de Ufuk Beydemir ve 8 Eylül’de Mengene’yi müzikseverlerle buluşturacak. Konserlerin başlama saati 20.00 olacak.

MOGAMBO GECELERİ

İlk gecesinde Rubato’yu ağırlayan Mogambo’da ikinci günde sahnede Mirkelam vardı. Türk pop müziğinin ünlü ismi Mirkelam, çoğu klasikleşen şarkılarının yanı sıra sahne performansı ve yaptığı esprilerle de dinleyenlere güzel bir akşam yaşattı. Mogambo’da Fuar boyunca müzik durmayacak, Cem Adrian 3 Eylül, Ayta Sözeri 4 Eylül, Emre Altuğ 5 Eylül, Fatih Erkoç 6 Eylül, Yaşar 7 Eylül, Birsen Tezer 8 Eylül ve Hüsnü Arkan 9 Eylül günü Mogambo’da sahne alacak. 

ÇİM KONSERLERİ’NDE YILDIZLAR GEÇİDİ

Çim Konserleri Sahnesi’nde; 2 Eylül’de Teoman, 3 Eylül’de Serdar Ortaç, 4 Eylül’de Volkan Konak, 5 Eylül’de Sibel Can, 6 Eylül’de Yüzyüzeyken Konuşuruz, 7 Eylül’de Funda Arar, 8 Eylül’de Athena, 9 Eylül’de Tan Taşçı, 10 Eylül’de ise Haluk Levent sahne alacak. Konserler saat 21.00’de başlayacak.

FUAR, 92’İNCİ YILINDA GENÇLERİ KÜLTÜRPARK’TA BULUŞTURDU

Kentin simgesi İzmir Enternasyonal Fuarı, 92’inci yılında gençleri Kültürpark’ta buluşturdu.   İzmir’in “2026 Avrupa Gençlik Başkenti Finalisti” olmasına özel “gençlik” teması ile 1-10 Eylül tarihlerinde düzenlenen dev fuar, gençlerin sosyal, kültürel ve ekonomik hayatın farklı alanlarında daha etkin bir rol üstlenmelerini teşvik edecek çok sayıda etkinliğe sahne oluyor.

CUMHURİYET VE ATATÜRK TEMALI ETKİNLİKLER

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100.yılında kapılarını açan 92. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda Cumhuriyet ve Atatürk temalı etkinlikler düzenledi. İzmirliler yapay zeka ile Atatürk fotoğrafları çektirmek için uzun kuyruklar oluştururken 100.yıla özel Cumhuriyet Tüneli ve Cumhuriyet Masası büyük ilgi topladı.

KONSERLER, GÖSTERİLER VE ETKİNLİKLER ZİYARETÇİLERİ BEKLİYOR

İzmir’in Avrupa Gençlik Başkenti finalistliğine özel olarak “Gençlik” temasıyla düzenlenen 92. İzmir Enternasyonal Fuarı, konserler, gösteriler ve etkinlikler ile ziyaretçilerine unutulmaz bir gün yaşatıyor. Çim Konserleri Sahnesi’nde Serdar Ortaç, Rock&More Sahnesi’nde Onur Özdemir, Mogambo Geceleri’nde Cem Adrian sahne alırken Atatürk Açık Hava Tiyatrosu’nda ise Uğur Aslan – Afara gösterisiyle izleyiciyle buluştu. Çim Konserleri Sahnesi’nde 4 Eylül’de Volkan Konak, 5 Eylül’de Sibel Can, 6 Eylül’de Yüzyüzeyken Konuşuruz, 7 Eylül’de Funda Arar, 8 Eylül’de Athena, 9 Eylül’de Tan Taşçı, 10 Eylül’de ise Haluk Levent sahne alacak.

GAYE SU AKYOL, SAHNE PERFORMANSI VE MÜZİĞİYLE HAYRANLARINI COŞTURDU

Fuarın 3. gününde yoğun ilgi gören konserde Gaye Su Akyol, sahne performansı ve müziğiyle hayranlarını coşturdu. Çoğu sözü ve müziği kendisine ait olan şarkılarıyla dikkat çeken Gaye Su Akyol, Anadolu Ejderi isimli son albümünün yanı sıra eski albümünden de şarkılar seslendirdi. Türk pop müziğinin ünlü ismi Mirkelam, çoğu klasikleşen şarkılarının yanı sıra sahne performansı ve yaptığı esprilerle de dinleyenlere güzel bir akşam yaşattı.

Açıkhavada sevilen gösteriler

Atatürk Açık Hava Tiyatrosu etkinliklerinde ise sevilen sanatçı Uğur Aslan – Afara isimli müzikali ile sahnedeydi. Atatürk Açık Hava Tiyatrosu etkinliklerinde 4 Eylül’de Sunay Akın & Nihat Sırdar – Sivrisinek Dedin De Aklıma Geldi, 5 Eylül’de Kaan Sekban – İlerler Temiz gösterileri gerçekleşecek. Gösteriler saat 21:00’de başlayacak.

HER YAŞ GRUBUNA TEKNOLOJİ, TİCARET, KÜLTÜR, SANAT VE EĞLENCE

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Folkart ana sponsorluğu ile Migros etkinlik sponsorluğunda düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı, 10 Eylül tarihine kadar teknoloji, ticaret, kültür, sanat ve eğlencenin her yaş grubuna hitap eden etkinlikleriyle İzmirlileri karşılayacak. Fuarın giriş ücretleri; tam 13 TL, öğrenci 5 TL olarak belirlendi. Kültürpark’ın tüm kapılarından giriş-çıkış yapılabilecek ve Fuar etkinlikleri 16.00 – 23.00 saatleri arasında düzenlenecek.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ