logo

İzmir İşgalden Kurtuluşunun 98. Yıldönümünü Kutladı

İzmir İşgalden Kurtuluşunun 98. Yıldönümünü Kutladı

İzmir’in işgalden kurtuluşunun 98. yıldönümünü İzmir Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla düzenlenen İzmirlilerin katıldığı ve gün boyu süren etkinliklerle kutlandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

9 Eylül’de İzmir’in işgalden kurtuluşunun 98. yıldönümünü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

İZMİR’İN İŞGALDEN KURTULUŞU KUTLAMALARI ZAFER YÜRÜYÜŞÜ İLE BAŞLADI

İzmir’in işgalden kurtuluşunun 98. Yıl kutlamaları Zafer Yürüyüşü ile başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 9 Eylül’de İzmir’in işgalden kurtuluşunun 98. yıldönümünü kutlama etkinlikleri Zafer Yürüyüşü ile başladı. 9 Eylül’de İzmir’in işgalden kurtuluşunun yıldönümünde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Zafer Yürüyüşü’ne binlerce İzmirli katıldı.

350 METRELİK DEV TÜRK BAYRAĞI TAŞIYAN KORTEJ

İzmir Büyükşehir Belediyesi bandosu eşliğinde marşlarla ilerleyen kortejde 350 metrelik dev Türk bayrağı taşındı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yürüyüş boyunca yurttaşları selamladı. Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen kalabalık, Lozan Meydanı’nda yürüyüşü sonlandırdı.

CHP CUMHURİYET MEYDANI ATATÜRK ANITINDA

CHP İzmir İl Başkanlığı İzmir’in kurtuluşunun 98’inci yıldönümünü kutladı.  Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlen törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir milletvekilleri, parti yöneticileri ve partililer katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’in kurtuluşunun 98’inci yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı’nın düzenlediği çelenk sunma törenine katıldı. Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene CHP Parti Meclisi Üyesi (PM) Ednan Arslan, İzmir milletvekilleri Bedri Serter, Kani Beko, Sevda Erdan Kılıç, Özcan Purçu, Murat Bakan,  Atilla Sertel, Kamil Okyay Sındır, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, ilçe belediye başkanları, parti yöneticileri ve partililer katıldı.

Deniz Yücel, 9 EYLÜL’DE İKİ GURURU BİRDEN YAŞADIK

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar ve CHP İzmir Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan ile Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından bir konuşma yapan Yücel, 9 Eylül’de iki gururu birden yaşadıklarını belirterek, “Kurtuluşun ve kurtuluşun kenti İzmir’in düşman işgalinden kurtulduğu 9 Eylül’ün onu daha ve anlamlı kılan bir özelliği var. CHP bugün 97 yaşında. CHP 9 Eylül 1923 yılında kabul edilen parti tüzüğüyle kurulmuştur. CHP ‘mevzubahis vatansa gerisi teferruattır’ diyenlerin partisidir. CHP toplumun huzuru ve barışı için haksızlıkların hukuksuzlukların son bulması, demokrasinin hayata geçmesi için ‘ hak- hukuk- adalet’ diyerek yürüyenlerin partisidir. Geçmişimizi,  tarihimizi,  sorumluluklarımızı, misyonumuzu bileceğiz. Cumhuriyetimize,  demokrasiye,  Atatürk ilke ve devrimlerini ne pahasına olursa olsun sahip çıkacağız” dedi.

KONAK MEYDANI ANIT-TABELASI AÇILDI 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Meydanı olarak bilinen Atatürk Meydanı’nın adının bilinirliğini arttırmak için bir çalışma yaptı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yüzünün özel olarak tasarlandığı anıt-tabela, İzmir’in kurtuluşunun 98. yıldönümünde düzenlenen törenle açıldı.

9 EYLÜL KUTLAMALARINDA EFELERİN ZEYBEK GÖSTERİSİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 9 Eylül kutlamaları kapsamında Kemeraltı İkinci Beyler Sokağı’nda 65 yıldır düzenlenen Efe-Zeybek buluşmasına katıldı. Geleneksel tören efelerin zeybek gösterileriyle renklendi.

EFE-ZEYBEK KÜLTÜRÜNÜN MERKEZİNE ZİYARET

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Kemeraltı İkinci Beyler Sokağı’nda 65 yıldır her 9 Eylül’de düzenlenen Efe-Zeybek buluşmasına katıldı. Geleneksel kutlamada 9 Eylül coşkusu efelerin zeybek gösterileriyle renklendi. 1948 yılından beri tarihi çarşıda Efe-Zeybek kültürünün merkezi haline gelen Hür Efe antika mağazasının önünde yapılan törenin ardından katılımcılar, efe ve zeybek kültürüne dair önemli bir koleksiyonun bulunduğu müzeyi de gezdi.

Müze ziyaretinde Başkan Tunç Soyer’e eşi Neptün Soyer, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz,Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, İzmir’i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu, Konak Eski Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, İZSU Genel Müdürü Aysel Özkan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, televizyon programcısı ve sunucusu Osmantan Erkır, gaziler ve yurttaşlar eşlik etti.

KAPANIŞ GÜNDOĞDU MEYDANI’NDA IŞIK VE HOLOGRAM GÖSTERİSİYLE

İzmir’de 9 Eylül kutlamaları Gündoğdu Meydanı’ndaki ışık ve hologram gösterisiyle sona erdi. 1922’nin bağımsızlık ruhunu kente taşıyan su ve ışık şovu izleyenlere unutulmaz dakikalar yaşattı. 

İzmir’in işgalden kurtuluşunun 98’inci yıldönümünü birbirinden farklı etkinliklerle kutlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi akşam da lazer ışık ve hologram gösterisiyle kentte kurtuluş coşkusu yarattı. Gündoğdu Meydanı’nda Körfez vapurundan yapılan lazer ışık gösterisine marşlar eşlik ederken, 9 Eylül’e özel hazırlanan hologram gösterisi izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Hologram teknolojisiyle eş zamanlı olarak Gündoğdu Meydanı, Karşıyaka ve Karantina’da yapılan gösteride 26 Ağustos Büyük Taarruz, 30 Ağustos Başkomutan Meydan Muharebesi ve Atatürk’e ait görüntüler İzmirlilerin ortak hafızasını yeniden canlandırdı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ