logo

İzmir Tarihinin En Büyük Yatırımı ‘Buca Metrosu’nun Temeli Atıldı

İzmir Tarihinin En Büyük Yatırımı ‘Buca Metrosu’nun Temeli Atıldı

İzmir tarihinin en büyük yatırımı 400 bin İzmirliye hizmet verecek Buca Metrosu’nun temeli CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından atıldı.

İzmir tarihinin en büyük yatırımı Buca Metrosu’nun temeli CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun katıldığı törenle alkışlar ve konfetiler eşliğinde atıldı.

İzmir tarihinin en büyük yatırımı Buca Metrosu’nun temeli CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından atıldı. “Halkın umudu Kılıçdaroğlu” sloganıyla karşılanan Kemal Kılıçdaroğlu “Baskılara rağmen belediye başkanlarımız ellerinden gelen bütün çabayı gösteriyorlar. Tunç Başkanımız da diğer belediye başkanlarımız da bütün baskıları aşarak görevlerini sürdürüyorlar.  İzmir’in dağlarında çiçekler çok açtı ve açmaya devam edecek” dedi.

Buca Çamlıkule İle İzmir Körfezi Arası 15 Dakikaya İnecek

400 bin İzmirli bu hattı kullanacağı, Buca’nın en uzak mahallesi Çamlıkule ile İzmir Körfezi arasındaki ulaşım süresi 15 dakikaya indirecek Metro, ulaşımın en yoğun olduğu saatlerde 90 saniyede bir hareket edecek. Hat üzerinde her biri altı vagondan oluşan tam 20 tren seti çalışacak.

İzmirliler, Buca’ya Akın Etti

İzmir tarihi bir güne tanıklık etmenin gururunu yaşıyor. Kentin en büyük yatırımı Buca Metrosu’nun temeli bugün Buca Şirinyer’de kurulan tören alanında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından atıldı. Sadece ulaşım projesi değil aynı zamanda bir istihdam kaynağı olan yatırımın temel atma töreni için İzmirliler, Buca’ya akın etti ve tören alanını hıncahınç doldurdu. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yurttaşların ilgisi büyük oldu. Kılıçdaroğlu alana “İzmir seninle gurur duyuyor”, “Halkın umudu Kılıçdaroğlu” sloganları ile giriş yaptı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in konuşmasının ardından dev sahneye yoğun alkış ve sloganlar eşliğinde çıktı. Konuşması sırasında ise on binlerce yurttaş “Hak, hukuk, adalet”, “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları attı.

Soyer: “Tümüyle İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İmkânlarıyla Yapıyoruz”

Törenin ikinci konuşması için ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer “İzmir seninle gurur duyuyor” sloganı eşliğinde sahneye geldi. Ekonomik krizin tam ortasına İzmir’in en büyük yatırımını başlattıklarını vurgulayan Başkan Tunç  Soyer, “Türkiye’nin üçüncü büyük şehri İzmir’in bugüne kadar gecikmiş en önemli toplu ulaşım projesi, Buca Metrosu’nun yolculuğu bugün burada başlıyor” dedi. Başkan Soyer sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu devasa yatırımı merkezi hükümetten tek kuruş destek almadan, tümüyle İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin imkânlarıyla yapıyoruz. Üstelik ekonomik kriz koşulları altında.” Konuşmasına bu başarı hikayesini adım adım anlatarak devam eden Başkan Soyer, “İzmir’de Cumhuriyet’in ikinci yüzyılını demokrasiyle taçlandıracak, Buca Metrosuyla ileriye taşıyacağız. İzmir her daim olduğu gibi memleketin aydınlık geleceğinin lokomotifi olmaya devam edecek” diye konuştu.

Konuşmasının ardından projede çalışacak genç mühendisler, Başkan Soyer’e teşekkür çiceği sundu. İzmir Büyükşehir Belediyesi, yüklenici firma GÜLERMAK Ağır Sanayi İnşaat ve Taahhüt A.Ş. ile yapılan protokolde genç ve yeni mezun mühendis istihdamını zorunlu tutmuştu.

Kılıçdaroğlu: Gençler Sakın Umutsuzluğa Kapılmayın

Kılıçdaroğlu, “Hiç endişe etmeyin sevgili gençler” diyerek başladığı konuşmasını söyle sürdürdü: “gerçekten de güzel günler göreceğiz. Gerçekten de sizler motorları maviliklere süreceksiniz. Bunun bütün altyapısını oluşturacağım. Bu ülkenin gençleri sakın umutsuzluğa kapılmayın, bu ülkenin güzel gençleri sakın geleceğiniz yurt dışında aramayın,  bu ülkenin güzel gençleri size yaşanabilir bir Türkiye’yi bırakacağız.  Yaşanacak bir Türkiye’yi,  huzurlu bir Türkiye’yi beraber, Millet İttifakı ile birlikte yapacağız ve ayağa kaldıracağız.” 

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından İzmir tarihinin en büyük yatırımı Buca Metrosu’nun temeli alkışlar ve konfetiler eşliğinde atıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve ev sahibi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer’in yanı sıra, törene CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun, Veli Ağababa, Ali Öztunç, Ahmet Akın, Yüksel Taşkın, İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu’nun aralarında olduğu siyasi parti temsilcileri, milletvekilleri, İzmir Büyükşehir ve ilçe belediye yöneticileri, STK temsilcileri ile İzmirliler katıldı.

Hiç endişe etmeyin sevgili gençler gerçekten de güzel günler göreceğiz. Gerçekten de sizler motorları maviliklere süreceksiniz. Bunun bütün altyapısını oluşturacağım. Bu ülkenin gençleri sakın umutsuzluğa kapılmayın, bu ülkenin güzel gençleri sakın geleceğiniz yurt dışında aramayın, bu ülkenin güzel gençleri size yaşanabilir bir Türkiye’yi bırakacağız.  Yaşanacak bir Türkiye’yi, huzurlu bir Türkiye’yi beraber, Millet İttifakı ile birlikte yapacağız ve ayağa kaldıracağız.

İzmir için tarihi bir gün. Belediye başkanımız gayet güzel bütün ayrıntıları anlattı. Türkiye’nin en büyük yatırımlardan birisi. Bütün baskılara rağmen, bütün ekonomik açıdan var olması gereken avantajların kısıtlanmasına rağmen belediye başkanlarımız ellerinden gelen bütün çabayı gösteriyorlar. Tunç Başkanımız da diğer belediye başkanlarımız da bütün baskıları aşarak görevlerini sürdürüyorlar.

“Elektrik Zamlarını Geri Al”

Ankara’ya bir mesaj gönderdiler. Buradan ben de  göndereyim bir mesaj. Yakında bakanlar kurulunu toplayacaksın. Elektrik zamlarını geri al.  Bir daha ifade ediyorum. Elektrik zamlarını geri al. Yüzde 127 zam yakışmıyor.  Bize yakışmıyor, Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışmıyor.  Sarayında oturacaksın. Her şey bedava olacak,  elektriğin bedava,  kira ödemeyeceksin, yol parası ödemeyeceksin, yemek parası ödemeyecek,  hiçbir şey ödemeyeceksin vatandaşa gelince yüzde 127 zam.  Söylüyorum geriye almasını istiyorum,  birlikte söylemeliyiz. Ortada hükümet yok ki istifa etsin… Bir kişi var, eskiden vardı hükümet.

“İzmir Milletvekili Olmaktan Gurur Duyuyorum”

Kadın, erkek, yaşlı, genç hep beraber güzel Türkiye’yi inşa etmek zorundayız, İzmir milletvekili olmaktan gurur duyuyorum. İzmirlilere hizmet etmek, İzmirliler için çalışmak benim için ayrı bir gurur vesilesi. Türkiye’nin bütün sorunlarını biliyoruz. Ancak buna rağmen umutsuz değiliz. Umutluyuz. Beraber güzel Türkiye’yi inşa edeceğiz. Emin olun. Bir kez daha vurguluyorum. Karamsarlığa kapılmayın. Bunlar gelirse şöyle olur bunlar gelirse böyle olur… Ne derlerse desinler. İnançla ve kararlılıkla adımımızı atacak ve hedefimize ulaşacağız. Hedef iktidar. Hedef halkın, milletin iktidarı. Bir avuç azınlığın değil, bir avuç tefecinin değil, beşli çetenin değil. Halkın iktidarını kuracağız ve halkla birlikte yöneteceğiz. Her kuruşun hesabını vereceğiz. Bakın belediye başkanlarımız bütün aksaklıklara, bütün engellemelere rağmen görev yapıyorlar.

“Bugün İzmir’de Tarihinin En Büyük Metro Yatırımına İmza Atılıyor”

Bugün İzmir’de tarihinin en büyük metro yatırımına imza atılıyor.  İstanbul’da 10 ayrı metro inşaatı aynı anda yürütülüyor. Antalya’ya, Mersin’e, Adana’ya, Aydın’a, Eskişehir’e gidin, görecekseniz, belediye başkanlarımız mükemmel çalışıyorlar. Belediye başkanlarımız halkın nabzını tutuyorlar, halk için çalışıyorlar ve halka hesap veriyorlar. Yaptığınız her yatırımın kaça mal olduğunu millete söyleyeceksiniz. Milletimiz paranın nereye harcandığını bilecek. Bizim idealimiz her kuruşun hesabını veren bir devlet yönetimidir ve bunu gerçekleştireceğiz. İzmir’in dağlarında çiçekler çok açtı ve açmaya devam edecek. İşçisinden mühendisinden belediye başkanına kadar bu yatırımı yapan herkese yürekten teşekkür ediyorum. İnşallah dört yıl sonra hizmete açılacak. 4 yıl sonra gelip kurdeleyi keseceğiz, temelini attığımız metronun açılışını yapacağız. Endişe etmeyin, sabırla bekleyin. Sandığı getirecekler, derslerini vereceğiz. Demokratik yollarla derslerini vereceğiz. Bir daha gelmemek üzere bunları göndereceğiz.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ