logo

İzmirli Çankırılılar Cumhuriyetin 100. Yılında Lokma ve Tuz Dağıttı

İzmirli Çankırılılar Cumhuriyetin 100. Yılında Lokma ve Tuz Dağıttı

Cumhuriyet’in 100’üncü Yılını farklı ve coşkulu bir etkinlikle kutlayan İzmir Çankırılılar Derneği, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuran şehitleri andı.

İzmir’de yaşayan Çankırılılar Cumhuriyet’in 100’üncü Yılını farklı ve coşkulu bir etkinlikle kutladı.

İzmir Çankırılılar Yardımlaşma ve Kültür Derneği, TCDD Basmane Gar’ında yapılan farklı, etkinlikle Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü Yılını kutladı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna katkıda bulunanları şehitleri andı, ikramlar yapıldı.

ATATÜRK ve Türk Bayraklarıyla süslenen alanda yapılan İzmir Çankırılıları Derneği etkinliğinde;  Cumhuriyet 100’ncü yılında, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucuları, bu uğurda kan ve can veren istiklal Savaşı Şehit ve Gazileri ruhuna lokma döktürdü, dualar edildi. Ardından Çankırı’nın kaya tuzu da dağıtıldı.

İZMİRLİ ÇANKIRILILARIN LOKMA İKRAMI

İzmir Çankırılılar Yardımlaşma ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucularını ve Şehitlerimizi 100’üncü yılında farklı bir etkinlikle andı. Şehitler ile ölmüşlerin hayrına Lokma döktürülüp ikramlar yapıldı.

ATİLLA KARAASLAN DDY

İzmir Çankırılılar Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkan yardımcısı ve Yönetim Kurulu üyesi Atilla Karaaslan lokma ikramının ardından yaptığı duada “Ömrünün baharında gencecik bedenlerini bu vatana feda eden tüm şehitlerimizin ruhlarını şad eyle.  Yapılan hayrın ATATÜRK ve Cumhuriyetimizi kuranların, şehit ve gazilerin, yapılan hayırlarımıza maddi katkıda bulunan Çankırılı hemşerilerimizin rahmetli olan yakınlarına ve burada bulunanların dualarımıza amin,  Allah Kabul etsin diyen değerli İzmirli yakınlarına da hediye eyledik. Allah Kabul etsin ” şekilde dua etti.

ÇANKIRILILAR DERNEK BAŞKANI NACİ KARAKUŞ

İzmir Çankırılılar Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Naci Karakuş yapılan duadan sonra, yaptığı konuşmasında, “Değerli İzmirliler Kıymetli Çankırılı Hemşehrilerim Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘ün en büyük eseri, Çağdaş ve güçlü Türkiye için kurduğu Türkiye Cumhuriyetinin ilk 100’üncü Yılını coşkuyla kutlamak ve anmak için toplandık. ATATÜRK ‘Gençler Cumhuriyeti biz kurduk onu yaşatacak olan sizlersiniz demiştir.’  Onun aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz. ATATÜRK’ün şahsında; Türk Milletinin özgürlük ve bağımsızlığını varoluş mücadelesini kazanarak,  Türkiye Cumhuriyetini kuranları, bu vatan uğruna canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun. Lokma Hayrının yapılması için maddi katkıda bulunan değerli hemşerilerimizden Allah razı olsun. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü Yılı kutlu olsun.  Ne Mutlu Türküm diyene.” diyerek gelenlere hitap etti.

YÜZLERCE KİLO TUZ, 1500 KİŞİLİK LOKMA İKRAMI

Dernek yönetim kurulu üyesi Atilla Karaaslan’ın dernek adına görüşerek, Çankırı Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Necati Akdoğan’ın gönderdiği yüzlerce kilo Çankırı Kaya Tuzu da 1bin 500 kişilik Lokma ikramından sonra gelenlere dağıtıldı.

ATATÜRK ve Türk Bayraklarıyla süslenen alanda yapılan etkinlik esnasında uzun zaman sonra bir araya gelen İzmir’deki Çankırılıların coşkusu görülmeğe değer anlara sahne oldu.

TCDD Basmane Garı’nda ve metro istasyonundaki etkinliğe katılanlar ile tanık olan yüzlerce İzmirlinin beğenisini kazandı.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ