logo

İZMİT KÖRFEZİ’NİN İKİ YAKASI BİRLEŞTİ

İZMİT KÖRFEZİ’NİN İKİ YAKASI BİRLEŞTİ

izmit_korfez_asma_kopru (1)433 kilometrelik Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi’nin en önemli bölümünü oluşturan İzmit Körfezi Asma Köprüsü’ndeki tabliyelerin montajı törenle tamamlandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, katıldıkları törenle İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü’nün son tabliyesinin montajını tamamladı.

TABLİYELERİN VİDALARINI ERDOĞAN, DAVUTOĞLU VE YILDIRIM SIKTI

Türk ve Japon bayraklarının asıldığı köprünün üzerinden, son tabliyenin montajının yapılacağı noktaya gelen Erdoğan, Davutoğlu ve Yıldırım tabliyelerin vidalarını sıkarak körfezin iki yakasını birleştirdiler. Erdoğan, vida ile birleştirilen tabliyenin kaynağının görevliler tarafından ayrıca yapılacağını söyledi.

GEBZE-ORHANGAZİ-İZMİR OTOYOLU 433 KİLOMETRE

Yap-işlet-devret modeliyle yapılan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu (İzmit Körfez Geçişi ve Bağlantı Yolları Dahil), 384 kilometre otoyol ve 49 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplam 433 kilometre uzunluğunda olacak.

izmit_korfez_asma_kopru (3)

DİLOVASI, DİL BURNU İLE KARAMÜRSEL’İN HERSEK BURNU ARASINDA

İzmit Körfezi’nin Dilovası, Dil Burnu ile Karamürsel’in Hersek Burnu arasındaki Proje, Anadolu Otoyolu üzerindeki Gebze Köprülü Kavşağı’ndan Ankara yönüne yaklaşık 2,5 kilometre sonra teşkil edilecek bir köprülü kavşakla Dil İskelesi’nde (2×5 şeritli) başlayıp İzmir Çevreyolu üzerindeki mevcut Otogar Kavşağı’nda son buluyor.

KULE YÜKSEKLİĞİ 252 M, GENİŞLİK 35,93 M, UZUNLUK 2 BİN 682 M

Körfez köprüsü; 252 metre kule yüksekliği, 35,93 metre tabliye genişliğine sahip, bin 550 metre orta açıklığı ve toplam 2 bin 682 metre boyuyla dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada yer alıyor.

SÜRE 6 DK, GEÇİŞ 35 DOLAR ARTI KDV, YAKLAŞIK 120 TL

Köprü ulaşıma açıldığında körfezi dolaşarak 2 saat, feribotla 1 saat olan İzmit Körfezi geçişi süresi yaklaşık 6 dakikaya inecek. Köprüden geçiş ücreti ise 35 dolar artı KDV (bugünkü kurla yaklaşık 120 lira) olacak.

izmit_korfez_asma_kopru (2)

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ