logo

İzmit’te Düşen Askeri Helikopter Bulundu, 4 Mürettebat Şehit!

İzmit’te Düşen Askeri Helikopter Bulundu, 4 Mürettebat Şehit!

Helikopterİzmit Cengiz Topel Havaalanı’ndan Konya’ya gitmek üzere havalandıktan bir süre sonra radardan kaybolan askeri helikopterin Kartepe ilçesinin Karaardıçlı bölgesine düştüğü belirlendi.

Helikopterde bulunan Dz.Plt.Bnb.Deniz Akdeniz ve Dz.Plt. Ütğm.Çağrı Ceyhan, Rad.Astsb.Kd.Üçvş. Mehmet Karakaşoğlu ve DSA Astsb.Üçvş. Ömer Burak Öğüt’ün şehit olduğu bildirildi.

Helikopter öğlen saat 12.18’de Cengiz Topel Havaalanı’nda bulunan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı Hava Üs Komutanlığı’ndan eğitim uçuşu için havalandı. İçerisinde Deniz Pilot Binbaşı Deniz Akdeniz ve yardımcısı vardı. 2 askeri personel, Sikorsky tipi helikopterle, Konya’ya gidiyordu. Helikopter ile 12.25’te irtibat kesildi, helikopter radarda kayboldu.

Çalışmalar sürerken Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesinden bir helikopterin düştüğü ihbarı geldi. İlçenin Sarıcaova Köyü’nde oturanların bir helikopterin köy yakınlarında dağlık bölgede kaybolduğunu söylemesi üzerine bu bölgeye de askerler ve kurtarma ekipleri gönderildi.

Pilotun cep telefonundan sinyal alındı

Arama- kurtarma çalışmaları sürerken, Kartepe İlçesi’ne bağlı Örnekköy yakınlarından hem helikopterden hem de pilota ait cep telefonundan sinyal alındığı bilgisi geldi. Bu bilgi üzerine arama- kurtarma ekipleri, yine Kartepe Dağı yamacındaki Örnekköy tarafına yönlendirildi. Yapılan arama kurtarma çalışmaları sonunda helikopterin Kartepe ilçesinin Karaardıçlı bölgesine düştüğü belirlendi. Helikopterde bulunan 4 mürettebat şehit oldu. Mürettebatın cenazelerine ulaşıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ