logo

Kadıköy’de Coşkulu Gazdan Adam Festivali

Kadıköy’de Coşkulu Gazdan Adam Festivali

gazdan adam-Kadıköy’de  düzenlenen 1. Gazdan Adam Festivali’ne meydanı dolduran kalabalıkların Taksim’e destek sloganları damga vurdu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin orantısız güç kullanımı ve merkez medyanın yayın politikasını protesto etmek amacı ile bir gurup gazete ve televizyon temsilcileri öncülüğünde, Kadıköy’de 1. Gazdan Adam Festivali düzenlendi.

Çeşitli guruplar ve çok sayıda sanatçında katılarak destek verdiği Gazdan Adam Festivali’ne katılım oldukça yoğun oldu. Kadıköy meydanını dolduran ve kendilerini Taksim Direnişçileri olarak adlandırılan gurup sık sık; “Her yer Taksim her yer direniş”, “Hükümet istifa”, “Yaşasın halkların kardeşliği”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” , “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam” sloganlarını attı.

Cumhuriyet Gazetesi, Yurt Gazetesi, Aydınlık Gazetesi, Odatv, soL Gazetesi, Ulusal Kanal, Cem TV, Halk TV, Cem Radyo, Yön Radyo ve BirGün Gazetesi’ni aralarında bulunduğu medya kuruluşlarının öncülüğünde düzenlenen festivalde Cem Adrian Bulutsuzluk Özlemi Yaşar Kurt, Eflatun, Boğaziçi Caz Korosu gibi sanatçı ve gruplar sahne aldı.

Kadıköy ,Meydanı’nda düzenlenen 1. Gazdan Adam Festivali’nde, sahne alacağı duyurulan Feridun Düzağaç ve Hakan Vreskala ise etkinlikte yer almadı.
Modacı Barbaros Şansal’ın festival için hazırladığı polis ve çapulcu defilesi sunulan festivalde, Nâzım Hikmet’ten şiirleri Sanatçı Orhan Aydın okudu. Şair ve gazeteci Ataol Behramoğlu ve Prof. Dr. Zerrin Bayraktar da, yaptıkları konuşmalarla katıldılar festivale.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı görülen festival alanında dolaşan “MAKET TOMA”dan, Atatürk fotoğrafı bulunan Türk bayrakları taşıyan kalabalıkların üzerine su sıkıldı

Pazar günü 18.00’da Kadıköy Meydanı’nda başlayan ve on binlerle ifade edilen kalabalığın katıldığı 1. Gazdan Adam festivali yoğunluğunu kaybetmeden 6 Saatin üzerinde süre devam etti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ