logo

KADIKÖY’ÜN FİKİRTEPE İSYANI!

KADIKÖY’ÜN FİKİRTEPE İSYANI!

cumhuriyet_fikirtepe_kadikoyBakanlığın belediyeleri yok sayan uygulamasından yakınan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, kentsel dönüşümde ilçe belediyelerinin yok sayıldığını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İstanbul’un her yerinde dönüşüm sürecinde tepeden inme kararlar uyguladığını öne süren CHP’li Kadıköy Belediyesi Başkanı Aykurt Nuhoğlu Fikirtepe’de kanuna göre ilçeye devredilmesi gereken arazilerin hazineye devrediliyor olmasından yakınıyor.

Hazal Ocak imzasıyla Cumhuriyet Gazetesinde yayınlanan haberde Fikirtepe ve Haydarpaşa ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Cumhuriyet Gazetesine konuşan CHP’li Kadıköy Belediye Başkanı Nuhoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca Kentsel Dönüşüm uygulamasında Fikirtepe’de ilçeye devredilmesi gereken arazilerin belediye yok sayılarak Hazine’ye verildiğini söylüyor.

Tarihi Haydarpaşa Garı ile ilgili görüşlerini de açıklayan Aykurt Nuhoğlu planlanma aşmasında Haydarpaşa’nın temel fonksiyonlarının korunarak; yurttaşların, STK’larin, sendikaların, odaların, derneklerin ve muhtarların olduğu bir masanın kurulmasını önererek; onlarsız bir Haydarpaşa plan değişikliğinin düşünülmemesi gerektiğini söyledi.

İLÇEYE DEVREDİLMESİ GEREKEN ARAZİLER HAZİNEYE DEVREDİLİYOR

CHP’li Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu “Fikirtepe’de kanuna göre ilçeye devredilmesi gereken araziler hazineye devrediliyor” diyerek; “Belediye sadece Fikirtepe’de yok sayılmıyor, eğitim merkezi yapmak üzere istediği çürümeye bırakılan tarihi binalar bir türlü belediyeye tahsis edilmiyor” şeklinde sitemi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın uygulamalarından yakınıyor.

Hazal Ocak imzasıyla Cumhuriyet Gazetesinde yayınlanan CHP’li Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Fikirtepe ve Haydarpaşa’nın da konuşulduğu haberin ilgili bölümler:

BAKANLIK DÖNÜŞÜM SÜRECİNDE TEPEDEN İNME KARARLAR UYGULUYOR

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Fikirtepe Dönüşüm alanındaki uygulaması ile ilgili şunları söylüyor; “İstanbul’un her yerinde bir dönüşüm yaşanıyor. Bu dönüşümden Kadıköy de nasibini alıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul’un her yerinde dönüşüm sürecinde tepeden inme kararlar uyguluyor. Bunlara direnen belediyelerden biri de Kadıköy Belediyesi. Fikirtepe’de yok sayılıyor; ihtiyaç olmadığını belirttiği halde Kadıköy’ün kalbine cami projesi planlanıyor ve belediye daha birçok proje için bakanlığa karşı hukuki bir mücadele sürdürüyor. Hukuki mücadelesinin yanısıra sanatsal projeleri ve yönetim biçimiyle de gündeme gelen Kadıköy Belediyesi Başkanı Aykurt Nuhoğlu ile A’dan Z’ye Kadıköy’ü konuştuk.”

HAYDARPAŞA’NIN PLANLAMASINDA ORTAK BİR İLETİŞİM SAĞLANMALI

Aykurt Nuhoğlu röportajda Tarihi Haydarpaşa Garı ile ilgili şu açıklamaları yapıyor; “Haydarpaşa’yla ilgili tavrımız net. Haydarpaşa’nın temel fonksiyonları korunacak. Arkasındaki alanlar yeşil, kültür ve halk ihtiyaçları doğrultusunda kullanılacak. Ticaret alanları tamamen iptal edilecek. İlçelerle Büyükşehir arasında ciddi bir kordinasyon yok. Büyükşehir meclis üyelerinin komisyonlardaki konuşmaları bu sorunu tek başına çözmüyor. Planlama aşamasında tartışılırken Kadıköy’ün, bürokratların da düşüncesi alınarak hareket edilse çok daha sağlıklı olur. Ortak bir iletişim sağlanmalı. Yurttaşların, STK’larin, sendikaların, odaların, derneklerin ve muhtarların olduğu bir masa kurulmalı. Onlarsız bir Haydarpaşa plan değişikliğinin düşünülmemesi gerek.”

Kaynak: Cumhuriyet

Yazının  Tamamını Okumak İçin Haberin Linki:

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/cevre/484417/Fikirtepe_isyani.html

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ