logo

Kadın Briç Milli Takımı Dünya Şampiyonasından Madalyayla Döndü

Kadın Briç Milli Takımı Dünya Şampiyonasından Madalyayla Döndü

Kadın Briç Milli Takımı, briç dünyasının prestijli etkinliklerinden 46. Dünya Briç Milli Takımlar Şampiyonası finali başarısına imza atarak gümüş madalya aldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Fas‘ın Marakeş kentinde 20 Ağustos – 2 Eylül 2023 tarihleri arasında düzenlenen 46. Dünya Biriç Milli Takımlar Şampiyonası‘nda ülkemizi temsil eden Kadın Briç Milli Takımımız tarihi başarıya imza attı.

Kadın Briç Milli Takımımız Yine Tarih Yazdı. “Biriçin Sultanları” Dünya Şampiyonasını Bir Kez Daha Gümüş Madalyayla Tamamladı!

Kadın Briç Milli Takımımız, briç dünyasının en prestijli etkinliklerinden biri olan 46. Dünya Briç Milli Takımlar Şampiyonası’nda muhteşem bir başarıya daha imza attı. Yeniden gümüş madalya ile taçlanan milli takımımız, üstün performansıyla tüm dikkatleri üzerine çekti.

Başarı odaklı, briçteki ustalıklarıyla öne çıkan Kadın Biriç Milli Takımımız, Aslı Acar, Berrak Erkan, Hatice Özgür, İrem Özbay, Özlem Kandolu, Tuna Elmas ve Kaptan Gökhan Yılmaz’dan oluşuyor.

2022 Avrupa Şampiyonasında ilk sekize girerek dünya şampiyonasına katılma hakkı elde eden takımımız, 24 ülke takımının katıldığı bu şampiyonada grup eleme maçlarını dördüncü sırada tamamlayarak çeyrek finale kaldı. Çeyrek finalde Amerika’yı mağlup ederek yarı finale yükselen takımımız, yarı finalde Norveç takımıyla karşılaştı ve 6 maçını da üstün bir performansla tamamlayarak finale yükseldi.

Finalde İsrail ile karşılaşan sporcularımız, 1-2 Eylül tarihlerinde oynanan 6 devrelik maçların ardından bric dünyasının en iyileri arasına ismlerini birkez daha yazdırdı.

Bricin sultanları, 45. ve 46. Dünya Briç Milli Takımlar Şampiyonalarında elde ettiği gümüş madalyalarla, sürekli başarısını kanıtlamış ve Türk sporuna gurur kaynağı olmuştur.

Bu büyük başarıda başta kaptan ve antrenörümüz milli sporcu Gökhan Yılmaz olmak üzere emeği geçen herkese ve Milli Takımlar Sponsoru Turkon Line’a teşekkür ederiz. Kadın millilerimiz, sadece spor alanında değil, aynı zamanda azim ve özverinin sembolü olarak da öne çıkmakta ve yeni nesillere örnek olmaktadır.

“BRİCİN SULTANLARI” YURDA DÖNDÜ

Fas’ın Marakeş kentindeki 46. Dünya Milli Takımlar Şampiyonası’nda finale çıkma başarısı gösteren 45. ve 46. Dünya Briç Milli Takımlar Şampiyonalarında elde ettiği gümüş madalya tarih yazan “Bricin sultanları”, Kadın Biriç Milli Takımı ekibimiz yurda döndü.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ