logo

Kadın Cinayetlerini Gündeme Taşıdı Meclis’ten Tepki Geldi

Kadın Cinayetlerini Gündeme Taşıdı Meclis’ten Tepki Geldi

 Ordu’da katledilen Ceren Özdemir ve kadın cinayetlerini gündeme taşıyan CHP’li İBB ve Ataşehir Meclis Üyesi Tuğba Dönmez’e Ataşehir Belediye Meclisi Ak Partili üyelerden tepki geldi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İBB Meclis Üyesi de olan CHP Meclis Üyesi Tuğba Dönmez’in Ataşehir Meclisi’nde yaptığı, 20 yaşında Ordu’da katledilen Ceren Özdemir’in bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin konuşması sırasında AK Partili Meclis üyelerinden sözlü sataşma ile birlikte masalara vurarak protesto edildi.

Sosyal Demokrat parti üyesi olarak doğruları söylemeye devam edeceğini söyleyen CHP’li Ataşehir Belediye Meclis Üyesi Tuğba Dönmez, 5 Aralık Kadın Hakları Günü kapsamında kürsüden yaptığı kadına yönelik şiddeti ve kadın cinayetlerini konu alarak gündeme taşıdı. CHP’li Dönmez’in kadın cinayetlerini Meclis gündemine taşıdığı gündem dışı konuşmasına Ak Partili üyeleri tepki gösterdi.

ALIŞMA GÜVENLİKLİ DÜZENLEMELER İÇEREN İŞ YASASI HAZIRLANMALI

Ataşehir Belediye Meclisi Aralık ayı Toplantısı 2. oturumu.Ataşehir Belediye Meclisi 2019 Yılını Oy Birliğiyle Kapattı https://www.itvhaber.com/atasehir-belediye-meclisi-2019-yilini-oy-birligiyle-kapatti.html#.XeqFvYMdeMU.twitter

Gepostet von Recep Kenan am Donnerstag, 5. Dezember 2019

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü kapsamında gündem dışı söz alarak kürsüden konuşan CHP’li Meclis Üyesi Tuğba Dönmez, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü nedeniyle son 10 yılda hayatını kaybeden 1754 maden işçilerini anarak, güvenliksiz çalışma koşullarına dikkat çekti. CHP’li Dönmez, çalışma güvenlikli düzenlemeler içeren iş yasasının gündeme alınması gerektiğini kaydetti.

KADIN TEMSİLİYETİ ALANINDA 119’UNCU SIRADAYIZ

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nün Türkiye’de kadınların seçme ve seçilme haklarını kazanmalarının 82’inci yıl dönümü olduğunun altını çizen CHP’li Meclis Üyesi Tuğba Dönmez, kadınların 1935 yılında parlamenter sistemde 17 kadının Meclise girdiğini, Türkiye’nin Parlementer kadın sayısıyla dünyada 2.sırada yer aldığını, bu gün kadın temsiliyeti alanında 119’uncu sırada yer aldığını ifade etti.

CEREN ÖZDEMİR’İN TEK SUÇU, BİR BIÇAK DARBESİYLE ÖLDÜREBİLECEK OLMASI

Ordu’da katledilen Ceren Özdemir ile birlikte kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerini gündeme getiren CHP’li üye Dönmez, katilin; “Kafamda birini öldürmek vardı. Bunun için yola çıktım. Bir bıçak darbesiyle öldürebileceğim birini arıyordum.” Şeklindeki sözlerine dikkat çekerek, “Ceren Özdemir’in tek suçu, bir bıçak darbesiyle öldürebilecek olması.” Olduğunu ifade etti. Dönmez, 20’ye yakın suçu olan birinin nasıl oluyor da açık cezaevine geçebiliyor? Diye sordu.

AK PARTİ SIRALARINDAN TEPKİ GELDİ, SUSTURULMAK İSTENDİ

CHP’li İBB ve Ataşehir Belediye Meclis Üyesi Tuğba Dönmez’in iktidarın kadın cinayetleri ile ilgili politikalarına yönelik eleştirileri Ak Parti grubu tarafından tepki ile karşılandı. Masalara vurarak tepkilerini ortaya koyan Ak Partili üyeler, bağırarak üyenin konuşmasını engellemek isterken Meclisten özür dilenmesini istediler.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ