logo

‘KADININ DEVLETTE ADI VAR, HAKKI YOK’

‘KADININ DEVLETTE ADI VAR, HAKKI YOK’

kadir_kadinCHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt’ün sığınma evlerindeki kadınların oy kullanabilmesi ne tür çalışmanın yapıldığını sordu. ‘Kadının Devlette Adı Var, Hakkı Yok’.

Sığınma evlerinde çoğu şiddet mağduru yüzlerce kadın var. Onlar zaten yaşama dair pek çok haktan mahrumken, anayasal haklarını dahi kullanmadıkları ortaya çıktı. Bir başka deyişle isimleri var ama Devlette hükümler yok zira sığınma evlerindeki kadınların pek çoğu oy kullanamıyor.

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt’ün sığınma evlerindeki kadınların oy kullanabilmesi için bir çalışma olup olmadığına ilişkin önergesini yanıtlayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, adres bilgileri gizli ya da karartılmış olan kişiler ile can güvenliği riski nedeniyle il değiştirmek durumunda kalan kadınların bulundukları yerde oy kullanmalarının mümkün olmadığını söyledi.

Öğüt’ün “Söz konusu kişilerin oy kullanmaları için adres olarak belediyelerin danışma merkezleri veya bakanlığa bağlı Şiddeti Önleme İzleme Merkezlerinin adres gösterilmesi seçeneğini değerlendirmeyi düşünmekte misiniz?” sorusunu yanıtsız bırakan İslam, “Ancak, bakanlığımıza bağlı kadın konukevlerinden hizmet alan kadınlardan, can güvenliği riski bulunmayan, ikamet ettiği ilde bulunan kadın konukevi ve ilk kabul birimi hizmetinden yararlanan, haklarında kanun kapsamında koruyucu ve önleyici tedbir kararlarına hükmedilmemiş kadınların, il müdürlüklerimizce, il emniyet müdürlükleri ile işbirliği içerisinde gerekli güvenlik tedbirleri alınarak oy kullanmaları sağlanmaktadır” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ