logo

KADINLAR; ‘DAHA BİLİNÇLİ, SAĞLIKLI VE GÜÇLÜ OLALIM!’

KADINLAR; ‘DAHA BİLİNÇLİ, SAĞLIKLI VE GÜÇLÜ OLALIM!’

kadin_Ataşehir Belediyesi ile Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı’nın birlikte yürüttüğü, kadınlara yönelik “Kadın Sağlığı Eğitim Programı” (KSEP) kapsamında eğitimler başlıyor.

KADINLARA ÇAĞRIMIZDIR: GELİN DAHA BİLİNÇLİ, SAĞLIKLI VE GÜÇLÜ OLALIM!

Ataşehir Belediyesi ile Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı’nın birlikte yürüttüğü, kadınlara yönelik “Kadın Sağlığı Eğitim Programı” (KSEP) kapsamında eğitimler başlıyor.

KSEP’in öncelikli hedefi, dezavantajlı bölgelerde geleneksel yapı içinde yaşayan, sınırlı gelir ve düşük eğitim düzeyine sahip kadınlara ulaşmak.

Kadınların ve ailelerinin yaşam şartlarını iyileştirerek sağlık kurumlarından koruyucu sağlık bilincinin arttırılması amacıyla oluşturulan Kadın Sağlığı Eğitim Programı, 13 haftalık kapalı grup çalışması ile her hafta 90 dakikalık modüller ve görsel eğitim materyalleri eşliğinde yapılacak.

KSEP ile kadınların günlük hayatta uyguladıkları riskli sağlık davranışlarının yerine doğru sağlık davranışları kazandırılması, sağlık ve kamu hizmet talebinin artırılması, hizmette sürekliliğin sağlanması ve sağlıkla ilgili uygulamalara katılımın kolaylaşması hedefleniyor.

Verilecek eğitimlerde, üreme organları ve işlevleri, temizlik-beslenme, güvenli annelik, doğurganlığın düzenlenmesi, üreme sağlığını koruyucu davranışlar, iletişim, cinsellik, haklar, genel sağlığı koruyucu davranışların geliştirilmesi gibi temel konularda bilgiler verilecek.

Detaylı bilgi ve kayıt için Ferhatpaşa, Kayışdağı Lions, İnönü, 30 Ağustos, Aşık Veysel, Mustafa Kemal Ataevlerine ve ATAMEM’e başvurulabilinir.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ