logo

Kadir Gökmen ÖĞÜT ‘CHP Cumhuriyetin En Önemli Partisi’

Kadir Gökmen ÖĞÜT ‘CHP Cumhuriyetin En Önemli Partisi’

Atasehir_chp_kadirCHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt Ataşehir’deki CHP İlçe Başkanlığı Genişletilmiş Örgüt Toplantısı’nda gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir CHP İlçe Başkanlığı’nın yeni merkez binasında yapılan Genişletilmiş Örgüt Toplantısı’nda konuşan CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt genel seçim hazırlıklarının da ele alındığı gündemdeki konularla ilgili açkılamalarda bulundu.

“2 Genç Arkadaşımın Konuşmasından Mutlu Oldum”

“İki genç arkadaşımın bu toplantıda konuşmuş olmasından mutlu oldum. Çok da dolu dolu konuştular. Özellikle kadın arkadaşımın konuştuklarından çok etkilendim. Söylenenler çok önemli” sözleri ile genç konuşmacıların tespitlerine katıldığını ifade eden Kadir Gökmen Öğüt; “Ama bunları yapacak arkadaşlarımızı bulmak da önemli” dedi.

Kadir Gökmen Öğüt, Kobani meselesinde; bir şey söylesen ‘IŞİD’e yardım ediyor’, tersini söylesen; ‘PKK’ya yardım ediyor’ denildiğini söyledi. Demokratik eylemlerde partili gençler ile kendilerinin de sokağa çıktığını hatırlatan Öğüt, “Baktık ki; Atatürk heykelleri yakıldı, yıkıldı. Şimdi; bizim bunlarla bir arada olma şansımız var mı? Yok… ‘Bunları görmeyin’ deme şansımız var mı? Bunu PKK’lılar rahat rahat söylüyor; ‘3 – 5 serseri’. Emniyet müdürleri öldürülüyor, polisler şehit ediliyor; ‘provakasyon, bunu bir araştıralım’ doğru olan provokatörleri tecrit etmek” diye konuştu.

Cumhuriyetin En Önemli Partisinin CHP Olduğunu Bilin

Partilerinin çalışma koşullarındaki ı gördüğünü söyleyen CHP PM Üyesi ve İstanbul Mv. Öğüt; “Cumhuriyetimizden, Atatürk’ümüzden, ilkelerimizden vazgeçmeden; nasıl ilerleyeceğiz, nasıl buradan başımız dik çıkacak, sokaklarda dolaşacağız; bunun yol ve yöntemlerini bulmamız lazım. Bu toplantılardan Cumhuriyet Halk Partisi’nin cumhuriyetin en önemli partisi olduğunu bilerek, bu duyguyu hissederek ayrılmanızı istiyorum” dedi.

“CHP’nin Her Konuda Görüşü, Vizyonu Var”

Kadir Öğüt konuşmasında parti örgütünün ruh hali ile ilgili yaptığı tespitlerde; “Bizim örgütümüzün üstüne çökmüş karabasan var. Bu da Tayyip’in medyasının; “Cumhuriyet Halk Partisi’nin vizyonu yok”, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeteneği yok”, “Hiçbir görüşü yok”, “Üç tane kazı güdemez”, “Bunlar gelirse dolar patlar, istikrarsızlık olur”, “Gençlik, esnaf, ekonomi konularında görüşleri yok” diyerek algı operasyonu ile yaratılmış durumda. Üzülerek söylüyorum gittiğimiz yerlerde bu baskının sözcülüğünü yapıyoruz.

İktidarda olduğumuz bir ilçedeki gençlerimiz sordum; “Bizim anlatacak bir şeyimiz yok” cevabını aldım. Bu doğru değil. Cumhuriyet Halk Partisi’nin her konuda görüşü, vizyonu vardır.

“YÖK’ü kaldırmak isteyen parti biz değimliyiz?” dedim. “Evet” dediler. “Bunu söylüyor musunuz?” dedim. “Hayır” dediler. “Biz gelince harçları kaldıracak parti miyiz?” diye sordum. “Evet” dediler. “Bunu söylüyor musunuz?”dedim. “ Hayır” dediler. “Gelince yurt sorununu çözeceğiz; cemaat evlerinden kurtaracağız, askeriliği kısaltacağız; bunu söylüyor musunuz? Diye sorduğumda da “Hayır” diyorlar” ifadelerinde bulundu.

Askerlik ile ilgili partisinin görüşlerini ve bu konuda yaptığı çalışmaları dile getiren öğüt; “Arkadaşlar, 800 bin bakaya ya da asker kaçağı var. Bu konularda yaptığımız bütün çalışmaları ben sosyal medya üzerinden yayınlıyorum” sözleri ile gençlere; Bizim arkadaşlarımızın, gençlerimizin bu konuda bilgisi yok” dedi.

CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt’ün konuşmasından satır başları:

Bakan Babacan “Bu Ekonomi Böyle Yürümez” Demedi Mi?

15 gün önce bu ülkenin 12 yıldır ekonomisini yöneten Babacan ne dedi? “Bakan bu ekonomi böyle yürümez. ”İnşaat ekonomisi ile yürümez. Üretim ekonomisine geçmemiz lazım. Tüketim ekonomisi bu ülkenin batağa gitmesidir” dedi mi, demedi mi arkadaşlar?

Ağaoğlu, “Bakan bakan, seni ekonomini düzelt. Bu işlere kafan çalışmaz” dedi mi demedi mi arkadaşlar? Biz bunları 12 yıldır söylüyor muyuz, söylemiyor muyuz arkadaşlar?

“1974’lerde Biz Bu Düzen Yıkılacak Diyorduk”

Kendinize, partinize biraz daha fazla güvenip; sesinizin daha gür çıkması lazım. Maalesef yıllardır  Cumhuriyeti, Laikliği, Atatürk değerlerini haklı olarak hep savunmadayız. Arkadaşlarımız hep 1974’leri anlatıyorlar. 1974’lerde biz bu düzen yıkılacak diyorduk.  O zaman karşımızda düzeni savunan partiler vardı. Biz hücum hattındaydık. Aksiyonel partiydik. Şimdi aksiyonel değiliz. Cumhuriyeti, Laikliği, Atatürk korumak adına savunmadayız.

Dünyanın en popüler sporu futbol. Sizler hiçbir defans oyuncusunun adını hatırlıyor musunuz? Ama bütün ülkelerin santraforlarını hatırlarsınız. Hücumcuyu, golü atanı hatırlarsınız. Bizler bu gün bu pozisyondayız.

“ABD’nin Operasyonunu Görmeden Konuşmak Doğru Değil”

ABD’nin 30 – 35  yıldır Afganistan’dan başlayıp, Pakistan ile Suudi Arabistan’ı da içine alarak Türkiye’de biten hilali görmeden; buralara akıtılan milyarlarca doları görmeden, bu algı operasyonu görmeden, 12 Eylül’de 600 bin solcunun göz altına alındığını, işkenceden geçirildiğini görmeden  bir takım şeyleri konuşmak çok doğru değil diye düşünüyorum.

“Biz Yerel Seçimlerle İktidar Olduk”

Biz yerel seçimlerle iktidar olduk. Dalokay, Ali Dinçer, Aytekin Kotil, Ahmet İsvan, Yüksel Çakmur vardı. Bunları, yerel yönetimlerde yapılan çalışmaları unutursak, ilk süt projesini, ilk tercihli yolları, Nurettin Sözen’in yaptığını unutursak ve bunları anlatmazsak; karımızdakileri inanılmaz başarılı ve kendimizi de başarısız; hiçbir işe yaramayan adamlar olarak görürüz.

Yerel Yönetimlerde Başarılı Olamazsak, Başarılı Olmayız”

yönetimlerde başarılı olamazsak, hiçbir şekilde başarılı olma şansımız yok. Ben her gittiğim yerlerdeki yerel yönetici arkadaşlarıma, burada da Battal Başkana söylüyorum; “Orayı kendi eviniz gibi görün. Nasıl başarılı olacağımızı araştırın.”

 “Gitmezsen, Anlatmazsan Oy Alamazsın”

Seçim bildirgelerinde esnaftan kesilen %15 kesintinin kaldırılacağının ve taksicilerden de %23’e varan ÖTV kesintisinin yapılmayacağının yer aldığını hatırlatan Kadir Gökmen Öğüt, esnaflara bunu iyi anlatılması gerektiğinin altını çizerek; “Gitmezsen az oy alırsın. Boş bırakırsan oy alamazsın. Erzurum’u bıraktık oy aldık. Yozgat’ı bıraktık az oy aldık. Elazığ’ı bıraktık az oy alıyoruz. Çankırı’ya, Gümüşhane’ye gidilmez dedik az oy alıyoruz. Bırakırsan olmaz. CHP İktidardı. Çünkü Türkiye’nin her yerinden oy alıyordu. Ben şuna inanıyorum; bir tek oy çıkmayan köylerde bile 91 yıllık CHP’li var. Sadece ilgimiz, temasımız, ulaşırlılığımız yok. Bir partinin 91 yıl boyunca yaşaması dünyadaki iki örnekten birisi. İç kavgalarımız abartılı buluyorum ama iç tartışmalarımız abartılı bulmuyorum. 91 yıl yaşadıysak, iç tartışmalarımızdan yaşadık. Hep bize canlılık verdi” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ