logo

KADİR TOPBAŞ ‘BAŞARININ ARDINDA ÇANKIRILI VAR’

KADİR TOPBAŞ ‘BAŞARININ ARDINDA ÇANKIRILI VAR’

İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF) “Çankırılı Yöneticiler Buluşuyor” adıyla kahvaltılı tanışma, kaynaşma, istişare ve değerlendirme toplantısı düzenledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF)’nun toplantısında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Mayıs ayında Çankırı ve birkaç ilçesini ziyaret edeceğini, orada Çankırılı hemşerileri ile buluşacağını dile getirdi.

TOPLANTIDAN VİDEO TIKLAYINIZ

KADİR TOPBAŞ, KONUŞMA, VİDEO TIKLAYINIZ

Zekeriya Açıkgöz’ün Genel Başkanlığındaki İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF) tarafından Bağcılar Belediyesi ve Bağcılar Çankırılılar Derneği’nin katkılarıyla Bağcılar Halk Sarayı’nda düzenlenen kahvaltılı toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Ak Parti Çankırı Milletvekili Muhammed Emin Akbaşoglu, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Ak Parti Çankırı İl Başkanı Celal Kaman, Kağıthane Kaymakamı Hasan Göç, Beylikdüzü Kaymakamı Mehmet Okur, İstanbul Çankırı Eğitim Kültür Vakfı Başkanı Sami Soydal, CHP PM Üyesi ve 24.Dönem Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Çankırılı akademisyen ve hukukçular, siyasi parti il, ilçe başkan ve yöneticileri, belediye meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri, sanatçılar, yazar ve medya mensupları, iş adamlar, vakıf, STK ve dernek yöneticileri ile davetliler katıldı.

ÇANKIRI 15 TEMMUZ’DA EN ÇOK ŞEHİT VEREN İL

5 Temmuz’da yaşanan hain kalkışmada vatan uğruna canını feda eden 13 Çankırılı olan 240 şehide rahmet gazilere de acil şifa dileği ile açılış konuşmasına başlayan İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz, 13 Çankırılı şehit’in 3’ünün İstanbul, 10 şehidin ise Ankara’da memleket uğruna canlarını feda ettiklerini, bu sayıyla Çankırı’nın en çok şehit veren il olduğunu kaydetti. Açıkgöz, bir daha 15 Temmuzlar yaşamama dileğini de dile getirdi.

AMAÇ YÖNETİCİ ÇANKIRILILARI BİR ARAYA GETİRMEK

İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF) yönetimi olarak birçok programa imza attıklarının altını çizen Zekeriya Açıkgöz, bu defa da İstanbul’da yönetici statüsünde görev yapan Çankırılılarla bir araya gelerek tanışıp kaynaşmayı amaçladıklarını kaydederek bu amaçla davetlerine katılan konuklarına teşekkür etti.

SOYDAL “VAKIF 300’ÜN ÜZERİNDE ÖĞRENCİYE BURS VERİYOR”

Ev sahibi ÇANDEF Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz’ün açılış konuşmasından kürsüye gelerek 39.Yılında 300’ün üzerinde öğrenciye burs verir hale geldiklerinin altını çizen İstanbul Çankırı Eğitim Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sami Soydal, federasyon ve derneklerle uyum çerisinde çalışmalarını sürdürürken Çankırı İş Dünyası Rehberi hazırlıklarını tamamlamak üzere olduklarını kaydetti.

Siyasi parti temsilcileri; Bilal Ay, Emrah Danacıoğlu ve Erkan Gül, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Rektörü Süleyman Özdemir, İstanbul Kağıthane Kaymakamı Hasan Göç ve Beylikdüzü Kaymakamı Mehmet Okur yaptıkları kısa konuşma ile Çankırı için yapılan çalışmalar ve toplantıyı düzenleyen ÇANDEF’e teşekkürlerini dile getirdiler.

ÇANKIRI’NIN BÜTÜN EVRAKLARININ SEKA’YA GÖNDERİLMİŞ

Çankırı’nın bütün evraklarının SEKA’ya gönderilmiş olduğunu tespit ettiklerini Çankırı’nın değerlerinin hamur edilmiş olduğunu vurgulayan Çankırı Belediye Başkan İrfan Dinç, 2004 yılından beri topladıkları 30 bine yakın vesikanın 1000’e yakın defterden elde edilen sonucun; Çankırı’nın geçmiş medeniyetlerden Selçuklu, Osmanlı, milli mücadelenin kazanılmasına, Cumhuriyetin kurulmasına ve devrimlerin yapılmasına bütün gücüyle katkıda bulunmuş ender illerden bir tanesi olduğunu kayderek, “Böylesi bir şehrin Belediye Başkanı olmakla, mensubu olmakla her zaman iftihar ediyorum. Napolyon der ki; dünya tek bir ülke olsaydı Başkenti İstanbul olurdu. Değerli İstanbul Büyükşehir Başkanımız dünyanın başkentinin başkanı olarak himmetiyle her tarafa hizmet ediyor. Çankırı da bu hizmetten en iyi şekilde nasibini aldı almaya da devam ediyor. Bölgenin en büyük parkı Re3cep Tayyip Erdoğan Parkı’nı sayın başkanımız sayesinde yaptık. Ön tarafına göl yapıyoruz. İçerisine de gemi kütüphane. Başkanım oraya da tüm gücüyle destek veriyor. Ben kendisine bu hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

İSTANBUL BAŞKENTLER BAŞKENTİ

İstanbul’un başkentler başkenti olduğunu dizelerle dile getirerek konuşmasına başlayan Ak Parti Çankırı Milletvekili Muhammed Emin Akbaşoglu, adalet ve öz medeniyetimizin başkenti olan İstanbul’un Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a ve Başkan İrfan Dinç’e de Çankırı’ya yapmış olduğu hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

TÜRKİYE’NİN KİLİT TAŞI OLAN ÇANKIRI

Türkiye’nin kilit taşı olan Çankırı’nın daha iyi noktaya gelmesi amacıyla yapılan çalışmalarda emeği geçenlere de teşekkür eden Ak Parti Çankırı Milletvekili Muhammed Emin Akbaşoglu, Çankırı’da yapımı tamamlanan, devam eden ve proje aşamasında olan çalışmalar hakkında bilgi verdiği konuşmasında; “1000 yıllık geçmişi olan bir devlet olarak, Türkiye’nin öncülüğünde adil bir dünya düzeni mi kuracağız? Yoksa, 100 yıl önce sevr haritalarıyla bizi tarihten silmek isteyenler galip mi gelecekler?  15 Temmuz bunun mücadelesiydi. En çok şedidi ne için verdik? Tek bayrak, tek millet, tek vatan için… Belediye Başkanımız Kadir Topbaş’ın destekleriyle Atkaracalar’a bir kültür merkezi kazandırdık. Mayıs ayında açacağız. Çerkeş’ten Çankırı’ya gidişte Kurşunlu Korgun yolu ile 45 dakika kazanıyoruz. Bu da hayırlı uğurlu olsun. Taş Mescit aslına uygun restore ediliyor. Çankırı Karatekin Üniversitesi’nde İslami İlimler Fakültesi’ni de kurduk hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

DEVREZ KIZLARYOLU BARAJI MÜJDESİ

Çankırı, Kastamonu ve Çorum vilayetlerinin 160 dekar arazisinin sulanmasını sağlayacak, 120 milyon metreküp su tutacak 91 metre yükseklikte barajının nisan ayında ihaleye çıkacağı müjdesini de veren Akbaşoğlu, kısa sürede tamamlanacağını ifade ettiği Devrez Kızlaryolu Barajı’nın hayırlı uğurlu olması dileğinde bulundu.

BAŞARININ ARKASINDA ÇANKIRILI HANIMEFENDİ VAR

Başarısının arkasında Çankırılı olan eşi Özleyiş Topbaş’ın olduğunu söyleyerek İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF)’in düzenlediği toplantıdaki konuşmasına başlayan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, gözü arkada kalmadan çocuklarını büyüten, geleceğe hazırlayan ve kendisine siyaset yapabilme fırsatı veren Çankırılı hanımefendi sayesinde hizmetlerin ortaya çıktığını kaydetti.

İSTANBUL DÜNYANIN MERKEZİ

Bizans döneminden itibaren dünyanın merkezi olarak kabul edilen İstanbul’a 3 dönem başkanlık yapmanın nasip olduğunu kaydeden Kadir Topbaş, Dünya Belediyeler Birliği Başkanlığı görevini de aldığını, ülkemize vatanımıza hizmet etme derdinde olduğunu vurguladığı konuşmasında, “İnsanın gücü yaptığı eserlerle değerlendirilir. 4 yıl önce sandıkla gelerek, “eşiniz çeyizinin bir bölümünü unutmuş, onu getirdik” dediler. Çankırı’ya el uzatmamızı, desteklerimizi arz ettiler. Bu ülke bizim. Her tarafa desteğimizi veriyoruz. 15 Temmuz’da bu vatan için canımızı feda etmeyi göze aldık. Kaderlerimiz birbirine bağlı. Dünyada yüzer gezer nüfusun artacağını çeşitli konuşmalarda söyledim. Türkiye artık tankını, topunu yapabilecek güçte. Yeter ki biz kardeşlik halkasını kopartmayalım. Siyaset yapılacaktır. Ancak ülkenin bekası söz konusu olunca siyaset teferruat olarak kalmalıdır” dedi.

İSTANBUL TÜRKİYE’NİN AYNASI

Afrika’da susuzluk çeken insanlar için kuyular açıldığını altını çizen Topbaş, fırsat verildiği için hizmet etme şansı bulduğu İstanbul’la ilgili, “İstanbul Türkiye’nin aynasıdır. İstanbul’da Çankırı’nın nüfusu kadar Çankırılı var. Nüfusu 8 milyonken çözülemez denen İstanbul’un su sorunu çözüldü. Maaş ödeyemeyen Belediyemizin bu günkü bütçesi 42 milyar Lira. Yatırımımız 16 Milyar. Metrolar yapıyoruz, dünyada hiçbir belediye bu ölçekte metro yapmıyor. Dünyanın nesrinde sıkıntı varsa İstanbul Belediyesi insani yardım için var. Türkiye’de de imkanlar dahilinde gelen talebi karşılamaya, destek olmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ