logo

Kaftancıoğlu ‘Sorumlular Büyükşehir Firması ve Yetkiyi Verenler’

Kaftancıoğlu ‘Sorumlular Büyükşehir Firması ve Yetkiyi Verenler’

CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu İstanbul Ümraniye’de metro şantiyesinin de bulunduğu bir caddede meydana gelen ve 2 işçi hayatını kaybetti göçüğün meydana geldiği alana gitti.

CHP’li Kaftancıoğlu: “Bu işin sorumluları Büyükşehir firması ve onlara bu yetkiyi verenlerdir”

İstanbul Ümraniye’de metro şantiyesinin de bulunduğu bir caddede meydana gelen göçüğün altında kalan 2 işçi hayatını kaybetti. Olayla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, “Bu işin sorumluları ‘oldu bitti’ye getirerek tedbirsizce inşaat yapan Büyükşehir firması ve onlara bu yetkiyi verenlerdir” dedi.

KAFTANCIOĞLU ÇÖKMENİN MEYDANA GELDİĞİ METRO İNŞAATINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Ümraniye’de metro yapımı çalışmasının sürdüğü yolda ihmal ve tedbirsizlikler nedeniyle meydana gelen çökme, iki işçinin hayatına mal oldu. İnşaat alanının yakınında bulunan güvenlik görevlileri Güray Halat ve Mehmet Altun göçük altında kalarak hayatlarını kaybetti. CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu da sabah saatlerinde olayın yaşandığı yerde incelemelerde bulunarak yetkililerden ve mahalle sakinlerinden bilgi aldı.

Gazetecilerin olayla ilgili sorularını yanıtlayan Kaftancıoğlu, olayın baş sorumlusunun İstanbul Büyükşehir Belediyesi olduğunu söyledi. Kaftancıoğlu, “Hayatlarını kaybeden iki gencimizin, iki işçimizin ailelerine ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Olay yerine girdim ve ne yazık ki iki işçimizin cenazelerine henüz ulaşılmıştı. Ne acıdır ki böyle önlem alınmadan yapılan işlerde geçmişte olduğu gibi ve böyle giderse bundan sonra da olacağı gibi iş cinayetleriyle karşılaşıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı 1-2 saat önce gelmiş. Kendisine sordunuz mu bilmiyorum ama bu işin sorumlularının cezalandırılacağını söylemiş. Ben buradan kendisine söyleyeyim: Bu işin sorumluları var. Bu işin sorumluları ‘oldu bitti’ye getirerek tedbirsizce inşaat yapan Büyükşehir firması ve onlara bu yetkiyi verenlerdir” dedi.

Son aylarda İstanbul’un birçok bölgesinde benzer göçüklerin yaşandığını da hatırlatan Kaftancıoğlu, “Çevre ve iş güvenliği alınmadan yapılan inşaatlar nedeniyle yitirdiğimiz birçok vatandaşımız oldu. Hakikaten çok üzgün ve öfkeliyim. İslam’da tevekkül diye bir kavram vardır. Tevekkül de yapılması gereken her şeyi yaparsınız, her türlü önlemi alırsınız ondan sonrasını Allah’a bırakırsınız. Burada olduğu gibi rant hırsıyla üzerlerine düşeni yapmadan bu işleri gerçekleştirip sonra da olayı Allah’a havale edenler bu iş cinayetlerinin sorumlularıdır.

CHP olarak teknik ekibimiz de burada çalışmalarını yapıyor. Olayla ilgili teknik raporumuzu hazırlıyoruz. Bu olayın sorumlularının peşini bırakmayacağız” diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ