logo

Kaftancıoğlu, ‘Sorunlar Bakan Değil Anlayan Anlayışla Çözülür’

Kaftancıoğlu, ‘Sorunlar Bakan Değil Anlayan Anlayışla Çözülür’

Ataşehir’deki İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odasını ziyaret eden CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Sorunları çözmek için anlayış değişikliğine ihtiyaç var” dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası (İSAROD) ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, servisçilerin sorunlarının siyasi parti meselesi olmadığını, anlayış meselesi olduğunu kaydeden Canan Kaftancıoğlu, “Sorunlarınızı çözmek için ne iddialı laflara, ne de büyük yasa değişikliğine gerek yok. Sadece ufacık bir anlayış değişikliğine ihtiyaç var. Bu anlayış İstanbul’un bütün sorunları gibi bu sorunu çözmeye niyetli olan bir anlayış.” Dedi.

Ataşehir’de bulunan İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odasını ziyaret ederek yaşadıkları sorunları dinleyip CHP’nin konu üzerinde çalıştığını, sorunları yakından bildiklerini kaydeden CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu‪,  üzerinde çalıştıkları çözüm planlarını servisçilerle paylaştı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası ziyaret sırasında CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ve İlçe Yöneticileri eşlik ettiler.

 ODAMIZ İL BAŞKANLIĞI DÜZEYİNDE İLK KEZ ZİYERET EDİLİYOR

İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve beraberindekileri kalabalık bir grup oda esnafları ile birlikte karşılayan İSAROD (İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası) Başkanı Hamza Öztürk; ” Bizleri hiç bir zaman yalnız bırakmayan CHP Ataşehir İlçe Başkanı Sayın Hakkı Altınkaynak’a esanafımız adına çok teşekkür ediyorum. Çünkü, en zor günümüzde de rahat günümüzde de bizlere hep destek oldu, kendisine çok teşekkür ediyorum. Odamız İl Başkanlığı düzeyinde ilk kez ziyaret ediliyor. Ben 9 senedir buradayım, burası bir STK Örgütü, burada toplumun her kesiminden insanlar var ve biz genel manada İstanbul halkına hizmet üretmeye çalışıyoruz. Esnafımızın siyasi görüşü elbette vardır ama kesinlikle bir taraf değiliz. Bir takım sıkıntılarımız var. Sizlerin de bildiği gibi bir takım da sözler aldık, çalışmalar yapıldı. Bunların en başında Türkiye genelinde 32 vilayette uygulanan Plaka Tahdidi sorunumuz var. Bunun için zaman zaman ümitlendik, zaman zaman karamsarlığa kapıldık ve hatta bir takım rantçılar bu sebepten mesleğimize akın ettiler. Şu anda biraz durulmuş gibi görünse de sorunlarımız çözülmedi. Acil olarak çözülmesi gereken bir çok sorunumuz var” diyerek servisçi esnafının sorunlarını ve beklentilerinin rapor edildiği dosyayı İl Başkanı Dr.Canan Kaftancıoğlu’na sundu.

SIKINTILARIN ÇOK KOLAY ÇÖZÜMLERİ VARKEN İÇİNDEN ÇIKILMAZ HAL ALDI

Yapılan farklı uygulamaların, yeni getirilen zorunlulukların ve karşılaştıkları zorlukların gittikçe aşılmaz hale geldiğini ve esnafın çok zor durumda olduğunu özellikle vurgulayan İSAROD (İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası) Başkanı Hamza Öztürk, sıkıntıların çok kolay çözümleri varken neden bu kadar içinden çıkılmaz bir hal aldığına anlam veremediklerini ifade etti. Başkan plaka tahdidinden, plaka serilerinden, servislerde çalıştırılan personelden, araç devir sıkıntılarından araçların yaşına kadar bir çok alanda biriken ve bir türlü çözüm bulunamayan sorunları tek tek dile getirdi. İl Başkanı aracılığıyla CHP yetkililerinden bu konularda kendilerine destek olmalarını ve sorunlarını çözmelerine yönelik çalışma yapacaklarının sözünü istedi.

İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odasın İSAROD Başkanı Hamza Öztürk, CHP İstanbul İl Başkanı ve beraberindekilere ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi, tüm servisçi esnafı adına teşekkür etti.

SORUNLAR, BAKAN DEĞİL ANLAYAN BİR ANLAYIŞLA ÇÖZÜLÜR

İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odasını ziyaret eden oda yetkilileri ve servisçilerden sorunları dinleyen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu; konuşmasına “Sevgili dostlarım, bu gün burada olmak benim için kıymetli. Çünkü, bu buluşmalarda bizler sadece bir birimizi görerek degil anlayarak, bir birimizi sadece duyarak değil dinleyerek bir şeyler yaptığımızda, sorunların ve sorunu çözmeye yönelik hareket ettiğimizde aslında yaşadığımız çözülmez gibi görünen, her geçen gün sırtımıza daha da bir yük olarak binen sorunların ne kadar kolay çözülebileceğini hep birlikte göreceğiz.” İfadeleri ile başladı.

Ataşehir Servisçiler CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu buluşması.

Recep Kenan paylaştı: 26 Aralık 2018 Çarşamba

İSTANBUL’UN DERTLERİNİ TAŞIYORSUNUZ, HİZMET ETMEK BÖYLE BİR ŞEYDİR

Kaftancıoğlu konuşmasını, “İstanbul’da 56 binden fazla servis taşımacılığı yapan esnaf kardeşlerimizsiniz. Her biriniz araçlarınızda taşıdığınız evlatlarımız, kardeşlerimiz, annelerimiz, babalarımızın yanında hem kendi dertlerinizi hem de İstanbul’un dertlerini taşıyorsunuz aslında. Bunun asıl nedeni bu sorunlara nasıl baktığımız ve bu sorunları çözmeye nasıl niyetli olduğumuzdan geçiyor. Siyasi düşünceniz, siyasi düşüncemiz ne olursa olsun mağdur olan herkesin İstanbul’da ve bu memlekette sorunlarının çözülmesi, sorunlarına çare talep etme ve bunu takip etmek gibi bir hakkı vardır. Biz siyasetçilerin de sorunları çözerken sen bendensin, sen değilsin, bana oy verdiğin için sorununu çözüyorum ya da çözmüyorum deme hakkı yoktur. Çünkü bu memlekette ve İstanbul’da aynı sorunu hepimiz yaşıyoruz. Elbette hepimizin siyasi görüşünün önemi var ancak sorun çözülürken siyasi görüşlerin hiç bir önemi ehemmiyeti olmaz. Çünkü, hizmet etmek böyle bir şeydir” diyerek, haklar ve hakların korunması konusunda zamanında çıkan kanunları hatırlatarak sürdürdü.

PLAKA TAHDİDİ SADECE SİZLER İÇİN DEĞİL BİZLER İÇİN DE ÖNEMLİ

Servisçi esnafının başlıca sorunları konusunda da her konuda olduğu gibi çözümün çok basit olduğunu ve asıl meselenin yönetim anlayışı ve sorunlara çözümlerine yaklaşımında yatan niyetin olduğunu vurgulayan korsanla ilgili konulara ve yaşanan sorunlara da değinen Kaftancıoğlu; “Her işin her mesleğin bir zanatı, bir usulü, bir ustalığı vardır. Ben hekimim, bana nasıl ki çocuğunuzu tedavi etmem için emanet edeceğiniz gibi aynı çocuğunuzu ben servis aracı kullansam hiç biriniz taşımak için emanet edemezseniz. Sizlerin işi de çok önemli. Her işi bilen yapmalı. Plaka Tahdidi ile sınırlama getirilmesi sizler kadar bizleri, taşıdığınız insanlar içinde çok önemli. Plaka tahdidi sadece sizler için değil taşıdığınız insanlar için, bizler için ve hatta bütün İstanbul için bir zorunluluk” diyerek çözüm yollarının çok kolay olduğunu örneklerle vurguladı.

BEN İSTANBUL’UN KURTULUŞU OLARAK GÖRÜYORUM

Sorunları bakan değil anlayan bir anlayışla çözüleceğini de belirten Kaftancıoğlu, yapılan uygulamaların prosedürde değil pratikte uygulanır olmasının önemine işaret ederek; “Biz yaklaşık bir yıldır İstanbul’u, İstanbul’da sadece büyükşehiri kazanmak, sadece kurtarmak değil, kazandıktan sonra nasıl yöneteceğimize dair upuzun bir çalışma yapıyoruz. Ben bunu İstanbul’un kurtuluşu olarak görüyorum. Ve bu çalışmada en önemli şey, İstanbul’un yıllarca birikmiş, üst üste binmiş sorunlarını öncelik sırasıyla birlikte, ortak masalar, ortak akıllar ve sorunun muhataplarını da içine alır şekilde genişçe masaya yatıracağız.” Dedi.

SORUNLAR KOLAY ÇÖZÜLECEKKEN İÇİNDEN ÇIKILMAZ HALE GELİYOR

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayları Ekrem İmamoğlu’nun selamını getirdiğini, servisçileri İmamoğlu ile de buluşturacaklarını vurgulayan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Bizler, İBB’yi yeniden kurtarıp halka verdiğimizde, halkın hizmetine sunduğumuzda  bu sorunların aslında ne kadar kolay çözülebilir sorunlar olduğunu sizler o gün fark edeceksiniz. Çünkü, sorunlarınızı sizden dinleyeceğiz. Sorunlar biliniyor ama çözüm noktasında en ufak bir fikriniz alınmıyor. Yönetimin vatandaşla, halkla bağı koptuğu anda sorunlar katlanarak büyüyor. Ben sizlerin sorunlarını uzun zamandır takip ediyorum ve neden bu kadar kolay çözülecekken bu kadar içinden çıkılmaz hale geliyor diye kendime çok sordum ve üzülerek gördüm ki bu sorunlar üzerinden bazı azınlıklar, bazı kesimler kendilerine rant yaratıyorlar.” Dedi.

KONU SİYASİ PARTİ MESELESİ DEĞİL ANLAYIŞ MESELESİ

Bu konunun siyasi parti meselesi olmadığını, anlayış meselesi olduğunu kaydeden Canan Kaftancıoğlu, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü; “Sizin sorunlarınızı çözmek için ne iddialı laflara, ne de büyük yasa değişikliğine gerek yok. Sadece ufacık bir anlayış değişikliğine ihtiyaç var. Ve bu anlayış İstanbul’un bütün sorunları gibi bu sorunu çözmeye niyetli olan bir anlayış. Ben bunun sözünü vererek sözlerimi tamamlamak istiyorum.”

SORUNLARLA BOĞULMAK ÜZERE İSTANBUL, YENİDEN YAŞANABİLİR OLABİLİR

İstanbul’un kocaman bir kent olduğunu ve kendisinin İstanbul’a aşık biri olduğunun altını çizen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “İstanbul’da yıllardır sizlerin emekleri, sorunları, yaşadıkları, her şeyiyle o kadar çok içine aldı ki bizleri; İstanbul, bu kent sorunlarla boğulmak üzere. Bu kent yeniden yaşanabilir olabilir. Sizler, servislerinize gülen yüzlü çocukları, insanları aldığınızda hangi partiye oy vermiş olursak olalım, hep bir arada bir birimizi daha kardeşçe, bir birimizi daha anlar bir şekilde mutlu ve huzurlu yaşayabileceğimizi hissediyorum. İstanbul’da yaşayan 17 milyonun da artık bunu hak ettiğini düşünüyorum. Büyükşehiri yöneten anlayış değişmedikçe sorunlar çözülmez. 31 Mart akşamı İstanbul’da Sosyal Demokrat bir belediye başkanı ve Sosyal Demokrat bir belediyecilik kazandığında, İstanbul’un bütün sorunları gibi sizin sorunlarınız da o kadar kısa sürede çözülecek ki galiba bir sihirli değnek varmış diyeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

KAFTANCIOĞLU, SERVİSÇİLERDEN GELEN SORULARI YANITLADI

Konuşmasını tamamlayan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, servisçi esnaflarının sorunlarını dinleyerek karşılıklı sohbet ettiler. Kaftancıoğlu, söz alan servisçilerden gelen soruları yanıtladı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ