logo

Kağıthane İstanbul Havalimanı Metro Hattı Hizmete Girdi

Kağıthane İstanbul Havalimanı Metro Hattı Hizmete Girdi

İstanbul’un havalimanı bağlantısı Kağıthane – İstanbul Havalimanı Metro Hattı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleştirilen “Açılış Töreni” ile hizmete girdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul’un uluslar arası havalimanı bağlantısını sağlayan, günde 800 bin yolcu kapasiteli Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle açıldı.

HATTA ULAŞIMIN  BİR AY SÜREYLE ÜCRETSİZ

Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hatta ulaşımın  bir ay süreyle ücretsiz olacağını müjdeledi.

KAĞITHANE’DEN İSTANBUL HAVALİMANI 24 DAKİKA

Bir istasyon eksiği ile hizmete giren 34 kilometre uzunluğundaki 8 istasyonlu Kağıthaneİstanbul Havalimanı Metrosu sayesinde Kağıthane’den İstanbul Havalimanı‘na 24 dakikada ulaşılabilecek.

Kağıthane istasyonundan başlayıp İstanbul Havalimanı’na kadar uzanan 34 kilometre uzunluğundaki 8 istasyonlu metro hattının İstanbul’a ve ülkeye hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, İstanbul’a tarihi öneme sahip yeni bir eser kazandırmanın heyecanını, mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

KAĞITHANE – İSTANBUL HAVALİMANI METRO HATTI 9 İSTASYON

Gayrettepe (Beşiktaş)-Kağıthane-Göktürk (Eyüp)-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nda 9 istasyon bulunuyor. Tünel çalışması devam eden Gayrettepe İstasyonunun çalışmalar tamamlanınca açılacağı belirtiliyor.

KAĞITHANE – İSTANBUL HAVALİMANI METRO HATTI İSTASYONLARI

Beşiktaş Kağıthane, Eyüpsultan ve Arnavutköy ilçelerinden İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nda Gayrettepe, Kağıthane, Hasdal, Göktürk, İhsaniye, Terminal, İstanbul Havalimanı ve İstanbul Havalimanı Kargo istasyonları bulunuyor.

METRO HATTI 8 İSTASYONLA ÇALIŞMAYA BAŞLADI

İstanbul Havalimanı Metro Hattı Kağıthane, Eyüpsultan ve Arnavutköy ilçelerinden geçiyor. 8 istasyonla günlük 800 bin yolcuya hizmet edecek kapasitede olduğunu belirtiliyor. İstanbul Havalimanı’na, metro hattının Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı entegrasyonu sayesinde tüm raylı sistemlerle doğrudan, güvenli, hızlı ve ekonomik şekilde ulaşmanın mümkün olacak.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ