logo

Kahramanmaraş Deprem Bölgesindeki 10 İlde 3 Ay Süreli OHAL

Kahramanmaraş Deprem Bölgesindeki 10 İlde 3 Ay Süreli OHAL

Türkiye’de 9 saat arayla meydana gelen iki büyük depremle sarsılan bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ederken 10 ilde 3 ay süreli OHAL ilan edildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

10 ilde 3 ay süreyle olağanüstü hal (OHAL) ilan edildiğini duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de 9 saat arayla meydana gelen iki büyük depremle sarsılan 10 ilde arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.  

6 Şubat Pazartesi günü merkez üssü Pazarcık ilçesi olan depremle Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’da büyük yıkıma yol açtı.

CAN KAYBI 3 BİN 549, 22 BİN 168 YARALI

Kahramanmaraş Depremi ile ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, can kaybının 3 bin 549’a yükseldiğini ve 22 bin 168 yaralı olduğunu açıkladı. Erdoğan, ayrıca 10 ilde 3 aylık olağanüstü hal ilan edildiği duyurdu. Erdoğan, “En büyük tesellimiz şu ana kadar 8 binin üzerinde vatandaşımızın enkaz altından sağ olarak kurtarılmış olmasıdır.” Dedi.

3 AY SÜREYLE 10 İLDE OHAL İLAN EDİLDİ

10 ilde 3 aylık süre ile olağanüstü hal ilan edildiğini açıklayan Erdoğan, “Anayasanın 119. maddesinin bize verdiği yetkiye dayanarak OHAL ilan etme kararı aldık. Depremin yaşandığı 10 ilimizi Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi olarak ilan ediyoruz. Deprem yaşanan 10 ilimizi kapsayan ve 3 ay sürecek OHAL kararıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı ve Meclis süreçlerini hızla tamamlayacağız.” Açıklamasını yaptı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ