logo

Kahramanmaraş’ta 7.4 İle Başlayan Deprem Fırtınası Sürüyor

Kahramanmaraş’ta 7.4 İle Başlayan Deprem Fırtınası Sürüyor

Kahramanmaraş Pazarcık’ta 7.7,  Elbistan’da 7.6 büyüklüğünde iki bağımsız deprem ve artçıları ile yüzlerce sarsıntının yaşandığı deprem fırtınası yaşanıyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Kahramanmaraş ili Pazarcık ilçesinde ilk açıklamada 7.4, düzeltilerek 7,7,  Elbistan ilçesinde 7,6 büyüklüğünde iki bağımsız deprem ve artçıları ile büyüklü küçüklü yüzlerce deprem meydana geldi.

KAHRAMANMARAŞ’TA DEPREM FIRTINASI

Kahramanmaraş’ta 7.5 üstü büyüklükte iki bağımsız deprem ve artçıları ile yüzlerce sarsıntının yaşandığı deprem fırtınası kayda geçti.

Kahramanmaraş ili Pazarcık ilçesinde ilk açıklamada 7.4 olduğu açıklanan, daha sonra 7,7 olarak revize edilen deprem sonrası yine Kahramanmaraş ili Elbistan ilçesinde saat 13.24’te 7,6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Yurdumuzda bu sabah Kahramanmaraş Pazarcık merkezli saat 04,17’de 7.4 büyüklüğünde, Nurdağı -Gaziantep saat 04,26’da 6.4, İslahiye – Gaziantep saat  04,36’de 6.5, Elbistan’da 7.6 13.24’te büyüklüğünde depremler  meydana geldi.

Saat 04.17’de meydana gelen Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7,4 büyüklüğündeki deprem; Kahramanmaraş, Hatay, Adana, Osmaniye, Diyarbakır, Malatya ve Şanlıurfa başta olmak üzere çevre illerde yoğun şekilde hissedilmiş ve yıkıma yol açtı.

AFAD tarafından 06.30 itibarı ile yapılan açıklamada, Kahramanmaraş ili Pazarcık ilçesi merkezli 7,4 büyüklüğündeki deprem sonrasında, şu ana kadar bölgede;  6’nın üzerinde 3, 5’in üzerinde 14, 4’ün üzerinde 34 olmak üzere toplam 66 artçı sarsıntının kayda geçtiği deprem fırtınası meydana geldiği açıklandı.

Açıklamada, “Kahramanmaraş ilimizin Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki deprem sonrasında; saat 06.30 itibarıyla en büyüğü 6,6 olmak üzere toplam 42 artçı sarsıntı yaşanmıştır.”  İfadelerine yer verildi.

Bölgede 9 saat sonra Kahramanmaraş ili Elbistan ilçesinde saat 13.24’te 7,6 büyüklüğünde bağımsız bir büyük deprem daha meydana geldi. Arama – kurtarma çalışmalarının yürütüldüğü sırada yaşanan ve çalışmaları bir süre aksatan ikinci büyük depremin 7.7 büyüklüğündeki ilk deprem sırasında tetiklenmiş olabileceği ifade ediliyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ